• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Filip Filipović: Zvezdo, što kukaš?

Jedan od najboljih vaterpolista svijeta ne razumije zašto se crveno-bijeli žale zbog toga što im je žrijeb za plasman u LŠ dodijelio Pro Reko.

 Filip Filipović: Zvezdo, što kukaš? Izvor: MONDO

Odluka Evropske federacije vodenih sportova (LEN) da pošalje BVK Crvena zvezda i kragujevački Radnički u kvalifikacije za Ligu šampiona prilično je naljutila predstavnike oba kluba, ali i ostale klubove u Evropi koji su, na osnovu rezultata iz prethodnih godina i decenija, mogli da traže "vajld kard".

Ta "vajld kard" dodijeljena je sedmostrukom prvaku Evrope - Partizanu, reklo bi se sa potpunim pravom. Ta, specijalna pozivnica, međutim, nije dodijeljena zagrebačkoj Mladosti ili Pro Reku koji su takođe sedam puta bili prvaci Evrope.

Očigledno je da LEN još ima štošta da "kaže" Pro Reku i njegovom vlasniku Gabrijele Volpiju, koji se prije dvije sezone pobunio i pokušao da formira novu evropsku ligu. Ipak, LEN je tada bila jača.

U Zvezdi se žale što su kao prvaci Srbije i Evrope morali da igraju kvalifikacije, a ni u Radničkom nisu srećni što su kao vicešampion Srbije takođe morali u kvalifikacije. Ali, mnogo manje žalbi čulo se iz Kragujevca, nego iz tabora crveno-bijelih, koji su na sva zvona zakukali, a pogotovo kada su čuli da će im protivnik na posljednjoj stepenici za plasman u Ligu šampiona biti baš Pro Reko.

U intervjuu za "Naše novine", proslavljeni srpski reprezentativac i kapiten Radničkog Filip Filipović kaže da je apsurdno da prvak i viceprvak Srbije igraju kvalifikacije, a da treći igra direktno u Ligi šampiona, ali dodaje i da mu nije jasno zašto zvezdaši kukaju.

"I Radnički je bio u istoj situaciji kada je izvukao Pro Reko, pa nismo sazivali konferencije za novinare, iako smo igrali na njihovom terenu, bez revanša. Ne shvatam čemu toliko nezadovoljstvo povodom žrijeba. Zvezda je prvak države, šampion Evrope i nije bitno promijenila ekipu, tako da nema razloga da na vjeruje u sebe protiv ekipe koju je Radnički pobijedio. Shvatam da se ovakvim stvarima pravi alibi, ali nema potrebe, jer zaista mislim da Zvezda ima kvalitet za prolaz", rekao je Filipović.

On je dodao i da su "vajld kard" dodijeljene ekipama "koje ni ne zaslužuju da igraju u Ligi šampiona, a kamoli da dobiju specijalne pozivnice" i naglasio da je apsurdno da se pravila mijenjaju preko noći, što, zaključio je, dovoljno govori o ozbiljnosti ljudi koji vode evropski vaterpolo.

Iako je Radnički ostao bez Vanje Udovičića, koji je sada ministar sporta Srbije, Filipović vjeruje da Radnički može mnogo, što je pokazao i pobjedom nad Pro Rekom u Italiji u drugoj rundi kvalifikacija za Ligu šampiona.

Kaže i da je cilj kluba da se plasira u finale domaćih takmičenja, a u finalu - šta bude.

"Najuzbudljivije utakmice u mojoj karijeri bile su onih pet finalnih sa Crvenom zvezdom prošle sezone. To je bio praznik vaterpola. Bila je fenomenalna atmosfera pred punim plivalištima, sport je dobio veliku medijsku pažnju i na kraju nije bilo ni bitno ko će pobijediti. Sve me je podsjetilo na one velike derbije između Budve i Partizana koje smo gledali kad smo bili mali".

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC