• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mural u čast Monike Seleš

Dvoje Novosađana nacrtalo je bivšu najbolju teniserku svijeta na zgradi u Novom Sadu u kojoj je nekada živjela.

 Mural u čast Monike Seleš Izvor: MONDO

Nekadašnja najbolja teniserka svijeta Monika Seleš dobila je u rodnom Novom Sadu, u naselju Liman, grafit-mural na stambenoj zgradi u kojoj je odrasla.

Na muralu, na kojoj je nacrtan lik Monike Seleš koja drži veliki šampionski pehar u ruci, stoji i poruka "Ovde je sve počelo".

Autori murala Miloš Kovačević i Jovana Petrović, izjavili su za 021.rs da su na taj način željeli da promovišu pozitivne vrednosti u društvu i da se tako bore protiv stereotipa koji prati Novi Sad u posljednje vrijeme - da je riječ o gradu nasilja.

Oni su zvanično poslali dopis skupštini stanara zgrade u Balzakovoj 26, a pošto su dobili pozitivan odgovor od predsjednika zgrade, napravili su mural.

Monika Seleš (1973) osvojila je u karijeri ukupno devet titula na grend slem turnirima, a 1990. godine je kao najmlađa teniserka u istoriji, sa nepunih 17 godina, osvojila Rolan Garos.

Njenu karijeru prekinuo je nasilno navijač Ginter Parhe na turniru u Hamburgu, kada ju je 1993. godine na terenu ubo nožem i teško povrijedio.

Selešova je nakon toga napravcila dužu pauzu, 1995. pokušala je da se vrati tenisu, ali je u tome samo djelimično uspjela, s obzirom da je napad ostavio teške psihološke posljedice, kao i smrt njenog oca Karolja, koji joj je bio i teniski trener od malih nogu i velika podrška u životu.

Monika Seleš, koja je američka državljanka od 1994. godine, živi na Floridi. Ona je 1996. i 2000. godine pomogla reprezentaciji SAD da osvoji Fed kup.

(MONDO, Foto: 021.rs)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC