• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Marković: BiH može do baraža za SP

Selektor rukometaša Bosne i Hercegovine Dragan Marković izjavio da je cilj predstojećih kvalifikacija za SP u Kataru plasman najmanje u baraž.

 Marković: BiH može do baraža za SP Izvor: MONDO

Nakon što mu je Izvršni odbor Rukometnog saveza BiH ipak ukazao povjerenje Dragan Marković okrenuo se kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Kataru 2015. koje počinju za 10 dana.

Prvi rival "zmajevima" biće Estonija, koja će ih ugostiti 31. oktobra u Talinu.

"Moramo imati cilj koji želimo ostvariti. Ne mora nam ga niko postavljati, sami sebi ga trebamo zacrtati. Ovoga puta to je plasman u baraž. Mislim da ako budemo u njjačem sastavu cijelim tokom kvalifikacija onda imamo realne šanse da budemo prvi u grupi. Mada, moram naglasiti, da neće biti nimalo lako. Mnogi misle da smo dobili laganu grupu, ali nije baš tako. Sve tri selekcije su kvalitetne i svako od njih vidi svoju šansu da se domogne baraža. Stoga ne smijemo nikoga potcijeniti, ali i moramo poštovati sami sebe", rekao je Marković za "Nezavisne novine".

Iako Estonci kotiraju kao slabiji rival od BiH, treba biti jako oprezan. Nikako ne treba zaboraviti neugodna iskustva sa Estonijom iz kvalifikacija za EP 2012 kada su u oba ogleda sa BiH slavili, te tako priredili veliko iznenađenje.

Osim Estonije u Grupi 5 su još Portugal i Letonija.

Na Markovićevom širem spisku (28 igrača) našla su se imena Danijela Šarića iz Barselone i Mirsada Terzića iz Vesprema.

"Ni Šarić, ni Terzić nisu slučajno na širem spisku. Dobio sam signal da su njih dvojica izrazili želju da ponovo zaigraju za reprezentaciju. Međutim, prvo moram obaviti razgovor sa obojicom da vidim je li to zaista tako. U narednoj sedmici ću razgovorati sa većinom igrača na koje računam i potom ću objaviti spisak za početak kvalifikacija. Mogli smo sve to mnogo ranije riješiti i sada se posvetiti drugim stvarima, ali šta je tu je. Imamo dovoljno vremena da do okupljanja, koje će vjerovatno biti 27. oktobra u Sarajevu, imamo potpuno jasnu sliku čime rapolažemo", zaključio je Marković.

Širi spisak igrača

Golmani: Nebojša Grahovac (Šarte, Fra), Benjamin Burić (Gorenje, Slo), Peđa Dejanović (Sloga), Denis Serdarević (Tuluz, Fra), Danijel Šarić (Barselona, Špa); krila: Mirko Mikić (Borac m:tel), Vedran Delić (Bosna Sarajevo), Ivan Miličević, Josip Ereš (oba Izviđač), Faruk Vražalić (Ajzenah, Njem), Muhamed Zulfić (Bosna S); bekovi: Ivan Milas (Visla, Polj), Igor Mandić (Metalurg, Mak), Duško Čelica (Seson, Fra), Nikola Prce (Emsdeten, Njem), Mirsad Terzić (MKB Vesprem, Mađ), Ivan Karačić (Meškov, Bje), Boris Bečirović, Kosta Savić (oba PAUC, Fra), Josip Perić, Elis Memić (oba Bosna S), Stefan Jaković (Borac m:tel), Dejan Malinović (Maribor, Slo), Marko Panić (Šamberi, Fra); Muhamed Toromanović (Visla, Polj), Vladimir Vranješ (Pik Seged, Mađ), Senjamin Burić (Gorenje, Slo) i Elmir Građan (Bosna S).

(MONDO, foto: Klix.ba)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC