• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prodaju sokove, čuvaju djecu… za evro nastup

Rukometašice Krivaje ulažu maksimalne napore kako bi sakupili novac da odu u Portugal na utakmicu Čelendž kupa.

 Prodaju sokove, čuvaju djecu… za evro nastup  Izvor: MONDO

Ništa im nije problem. Ni prodaja sokova, ni čuvanje djece, a sve kako bi prvi put zaigrale u evropskom takmičenju, pišu "Nezavisne novine"...

Žrijebom je odlučeno da se Krivaja u trećem kolu sastane sa portugalskim klubom Kolegio de Gaia, a utakmice su na programu 8. i 9. novembra.

"Željeli smo da igramo na našem terenu jednu utakmicu, jer imamo divnu publiku, ali nismo naišli na razumijevanje kantona, Vlade Federacije BiH i opštine Zavidovići, od koje smo dobili samo redovna sredstva. Zbog smanjenja troškova smo dogovorili da igramo obje utakmice u Portugalu, jer u tom slučaju domaćin snosi troškove sudija, delegata i našeg smještaja. Naša obaveza je da odemo tamo, međutim, ni za to nemamo dovoljno novca. U narednih dan-dva moramo imati još 8.000 KM na računu kako bismo mogli da nastupimo. Nadam se da će se to desiti, jer je djevojkama, koje ne primaju plate, nastup u evropskom takmičenju veliki motiv za rad", rekla je Mirela Bašić, predsjednik Krivaje.

Za odlazak u Portugal timu iz Zavidovića potrebno je oko 15.000 KM. Dio novca je prikupljen.

"Mi se borimo. Organizovali smo zabave, djevojke su prodavale sokove na turniru u malom fudbalu, čuvale su djecu, a i volonterski smo radili na manifestaciji 'Grad ljeti', koja je trajala 11 dana kako bi nas grad dodatno podržao. Zaista se maksimalno trudimo da obezbijedimo novac, ali to što smo zaradili je kap vode u moru".


U Krivaji se nadaju da će obezbijediti novac kako bi u petak mogli da potvrde avionske karte.

"Kada smo prihvatili učešće, nismo znali da će biti ovako teško i da nećemo dobiti podršku. Takođe, nadali smo se da ćemo dobiti protivnika iz okolnih zemalja, međutim, trebalo bi da idemo na put dug 3.200 kilometara", dodala je Bašićeva.

Iz Rukometnog saveza BiH istakli su da, ukoliko Krivaja ne nastupi u Čelendž kupu, slijedi kazna Evropske rukometne federacije i za klub i za Savez. Evropa nije jedini problem Krivaje. Paralelno sa obezbjeđivanjem novca za odlazak u Portugal, u klubu traže sredstva da nastupe u Premijer ligi BiH.

(MONDO, foto: sportzdk.ba)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC