• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borac m:tel sa Nikolićem napada prvaka Srbije

Banjalučani u duel sa Vojvodinom (subota, 18 časova) ulaze pojačani nekadašnjim reprezentativcem i kapitenom Srbije Ratkom Nikolićem.

 Borac m:tel sa Nikolićem napada prvaka Srbije Izvor: MONDO

Borac u osmom kolu Gasprom Južni tok lige dočekuje novosadsku Vojvodinu. Banjalučani se nadaju da će u Boriku stići do druge ovosezonske pobjede, a optimizam temelje na činjenici da su prije nekoliko dana dobili vrijedno pojačanje.

Iskusni pivot Ratko Nikolić mnogo će značiti rukometašima Borca m:tel u nastavku sezone. Igrač koji je u karijeri odigrao skoro 150 utakmica za reprezentaciju Srbije svojim iskustvom i znanjem pomoći će, ponajviše mladim igračima, a svi u redovima crveno-plavih nadaju se da će njegov dolazak "pogurati" Banjalučane sa dna prema sredini tabele regionalne lige.

Iako je u Banjaluci tek nekoliko dana, iskusni rukometaš ističe da se dobro uklopio sa ekipom.

"Znao sam gdje dolazim i nakon četiri odrađena treninga mogu reći da sam prijatno iznenađen. Borac m:tel je klub sa velikim potencijalom i prezadovoljan sam što ću biti dio te ekipe. Atmosfera na treninzima je na vrhunskom nivou. Svi momci su svjesni kakva nas utakmica sutra očekuje", istakao je Nikolić.

Nekadašnji rukometaš Crvene zvezde, Sintelona, Vesprema, Altee, Portland San Antonija, Koldinga, Vardara i Dinama iz Minska dobro je upoznat sa kvalitetom regionalne lige.



"Prije dvije godine, dok sam nastupao za Vardar iz Skoplja, SEHA liga bila je na svom početku i tada je to bilo veoma nekvalitetno takmičenje. Međutim, kvalitet se iz godine u godinu poboljšava. Ove sezone u ligi ima veliki broj jakih ekipa, a i organizacija je mnogo bolja. Uvjeren sam da će za par godina SEHA liga biti jedna od najjačih u Evropi i da će dobiti izlaz na međunarodnu scenu", poručio je Nikolić.

Iako Novosađani ove sezone ne pružaju očekivane partije (tri pobjede i četiri poraza), radi se o veoma kvalitetnom sastavu, koji je prošle sezone bez velikih problema stigao do titule u Srbiji.

"Vojvodina je izuzetno kvalitetna ekipa u kojoj igraju najbolji igrači Srbije. Novosađani su dobro organizovan klub, ali nadam se da ćemo sutra dati sve od sebe i uz pomoć publike doći do pozitivnog rezultata", optimista je trener crveno-plavih Bojan Crnomarković.



Čuvar mreže Mario Blažević jedan je od najzapaženijih igrača Borca m:tel ove sezone.

"Atmosfera u ekipi je odlična. Svi momci pružaju maksimum, a uvjeren sam da ćemo dolaskom Nikolića biti još jači. Ekipa Vojvodine već dugo je na okupu i njima bih dao blagu ulogu favorita u sutrašnjem meču. Na svakoj poziciji imaju po dva igrača, dodatno su se pojačali sa željom da uđu u Ligu šampiona i sigurno da su u prednosti u odnosu na nas", iskren je Blažević.

Ipak, golman Banjalučana naglasio je da to ne znači da će se on i njegovi saigrači unaprijed predati.

"U našem klubu dobro se radi, problemi se rješavaju u hodu i iz dana u dan sve smo jači. Potreban je određeni period kako bi ekipa došla do svog maksimuma, ali ako se sve kockice poklope i ako odigramo na visokom nivou svih 60 minuta, možemo očekivati dobar rezultat protiv Vojvodine", poručio je tridesetšestogodišnji čuvar mreže.

Meč Borca m:tel i Vojvodine igra se u banjalučkoj dvorani Borik u subotu od 18 časova.

Parovi 8. kola Gasprom Južni tok lige:

petak:
Metalurg - Tatran (20.30),

subota:
Borac m:tel - Vojvodina (18),

nedjelja:
Zagreb CO - Vardar (17.30),
Nekse - Lovćen (22),

Duel Partizana i Meškova igra se u decembru.

Tabela: Vardar 16, Zagreb CO 15, Tatran 15, Metalurg 11, Nekse 10, Meškov 9, Vojvodina 9, Lovćen 3, Partizan 3, Borac m:tel 3.

(Tekst i foto: Bojan Jakovljević - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC