• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pariz - titula ili novo razočaranje za Novaka

Na mjestu gdje je imao najmanje uspjeha kada su turniri Masters serije u pitanju, Novak ima priliku da "zakuva" borbu za mjesto "Broj 1".

 Pariz - titula ili novo razočaranje za Novaka Izvor: MONDO

S obzirom na to da od svih turnira Masters serije nije osvojio samo onaj u Sinsinatiju, onda je za Novaka Đokovića pariski turnir, posljednji pred finale sezone, drugi najgori po pitanju rezultata.

Đoković je Masters u Parizu osvojio 2009. godine, ali je i prije (četiri pokušaja, nikad dalje od trećeg kola) i poslije te titule (samo jedno četvrtfinale), bilježio rezultate daleko ispod svog renomea i daleko ispod onoga što je prikazivao na ostalim Mastersima sezone.

Jednostavno, Novaku ne leži Bersi.

Međutim, baš iz tog razloga, Đoković ima priliku da ove sezone uradi nešto više u Parizu, ne samo po pitanju plasmana, tj. broja titula i zarađenog novca, već da osvoji zavidan broj ATP bodova u pokušaju da vrati poziciju "Broj 1" do kraja sezone.

Prošle godine, Đoković je kao prvi nosilac bio slobodan u prvom kolu, a u drugom ga je pobijedio Sem Kveri, pa je tako srpski as osvojio samo 20 ATP bodova, koje će braniti ove sezone. Drugim riječima, titula u Bersiju poslije četiri godine donijela bi mu 980 bodova narednog ponedjeljka, pred start finala sezone, Masters kupa u Londonu, gdje brani titulu, odnosno svih 1.500 ATP poena.

Nadal nije igrao ni u Parizu, ni u Londonu, pa je i dalje u velikoj prednosti, jer bi dvjema titulama osvojio čak 2.500 bodova.

Novak će kao drugi nosilac na 2,64 miliona evra vrijednom turniru u dvorani, biti slobodan, a u drugom kolu očekuje ga bolji iz meča Benoa Per (Francuska) - kvalifikant. U trećem kolu potencijalni Đokovićev protivnik je Amerikanac Džon Izner, u četvrtfinalu su Švajcarac Stanislas Vavrinka i Španac Nikolas Almagro, a u polufinalu Argentinac Huan Martin del Potro, Švajcarac Rodžer Federer i Nemac Tomi Has.

Po pravilu, prvi i drugi nosilac ne mogu da se sastanu prije finala, pa su "kod" Rafaela Nadala otišli: David Ferer, Tomaš Berdih, Žo-Vilfrid Conga, Rišar Gaske, itd.

Đoković će deveti put učestvovati na pariskom Mastersu. U prva četiri navrata ispadao je u trećem, prvom, drugom i trećem kolu i tek tada je zablistao. Pobjedama nad Huanom Monakom, Arnoom Klemonom, Robinom Soderlingom, Nadalom i Gaelom Monfisom u finalu (6:2, 5:7, 7:6), Đoković je upisao i Pariz na mapu svojih Masters titula.

Prije i poslije toga osvajao je Majami, Montreal i Toronto (ovo je isti turnir koji mijenja grad naizmjenično), Indijan Vels, Rim, Šangaj i Monte Karlo. Novak ima 15 Masters titula, a nedostaje mu samo ona iz Sinsinatija.

Uspjeh u Parizu nije ponovio. Kao branilac titule, 2010. godine pobijedio ga je kasnije finalista Majkl Ljodra. Naredne sezone, povrijeđen još od US Opena i Dejvis kup meča sa Argentinom u Beogradu, Đoković je stigao do četvrtfinala preko Viktora Troickog, ali je tada predao bez borbe Congi.

Prošle sezone izgubio je već prvi meč od Kverija, 6:0, 6:7, 4:6.

(MONDO, Foto: Guliver/Getty Images/Dean Mouhtaropoulos)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC