• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VATERPOLO:Radnički pred vratima Lige šampiona

"Crveni đavoli" pobijedili pred svojim navijačima Vuljagmeni 11:5 i stekli lijepu prednost pred revanš poslednjeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

 VATERPOLO:Radnički pred vratima Lige šampiona Izvor: MONDO

Vaterpolisti Radničkog Kon Tiki iz Kragujevca napravili su veliki korak ka plasmanu u Ligu šampiona, pošto su u prvom meču treće runde kvalifikacija savladali grški Vuljagmeni, rezultatom 11:5, pa će u revanš, koji je na programu za dvije nedelje, u Atini, ući sa lijepom prednošću.

Poslije početnog opipavanja snaga i izuzetno čvrstih odbrana na obe strane, Kragujevčani su poveli sa 3:0, golovima sa brojčanom prednošću, koju je sva tri puta iznudio odlični Boris Zloković. Naime, mrežu prvog golmana grčke reprezentacije, Calkanisa, načeo je kapiten Filip Filipović, najprije lobom, a potom i preciznim udarcem, poslije čega je seriju zatvorio Srđan Vuksanović, dvije sekunde pred kraj prvog perioda.

U drugoj dionici "đavoli" su tek poslije punih sedam minuta postigli pogodak.

Ponovo je među najzaslužnijima bio Boris Zloković, koji je prvo iznudio peterac, koji je realizovao Đorđe Filipović, a potom oduzeo loptu protivniku, isplivao preko cijelog bazena i majstorski lobovao Calkanisa – 5:1. Prethodno je prvi gol za goste postigao Milonakis, a u finišu se Afrodakis postarao da njegov tim ode na veliki odmor sa istim zaostatkom kao i na prošli (5:2).

U trećoj četvrtini timovi su bili najefikasniji.

Goleadu je otvorio Zloković, poslije sjajne asistencije Filipa Filipovića, a potom se igralo "gol za gol", sve do finiša ovog perioda. Tada je Filip Filipović sa dva vezana pogotka donio Radničkom "plus pet" (9:4), ali je Elmisian smanjio zaostatak pred ulazak u posljednju dionicu (9:5).

Posljednji dio igre otvoren je sjajnom šraubom Zlokovića, a šlag na tortu dodao je Đorđe Filipović, lijepim golom u finišu meča – 11:5.

Najefikasniji bio je Filip Filipović sa četiri gola, Zloković je postigao tri, Đorđe Filipović dva, a po jedan Burić i Vuksanović.

Ova pobjeda izvojevana je bez Slavka Gaka, inače bivšeg igrača Vuljagmenija, koji se još uvijek nije oporavio od povrede bubne opne, zadobijene na turniru u Reku, dok je drugi golman, Endi Stivens, meč propustio zbog povrede ruke.

Trener Radničkog, Dejan Jovović, istakao je da je ovo bio izuzetno težak meč za njegov tim, iako možda krajnji ishod ne ukazuje na to.

"I prije utakmice sam govorio da nam ne odgovara stil Vuljagmenija. To se pokazalo tokom cijele utakmice. Jednostavno, nismo navikli na taj ritam sa umrtvljavanjem, ali sam siguran da ćemo, kako sezona bude odmicala i kako budemo postajali uigraniji, imati rješenja i za to. Najbitnije je da smo ispoštovali sve zadatke u odbrani, 'zatvorili' smo ih na pet golova i pobijedili sa šest razlike. Ostaje nam da i utakmicu u Atini odigramo na visokom nivou i upišemo još jednu pobjedu", izjavio je Jovović.

Radnički Kon Tiki – Vuljagmeni 11:5 (3:0, 2:2, 4:3, 2:0)

RADNIČKI: Radić, Burić 1, Rozental, Korolija, Miličić, Vuksanović 1, Ćirić, Basara, Zloković 3, F. Filipović 4, Marković, Đ. Filipović 2, S. Popović. Trener: Jovović.

VULJAGMENI: Calkanis, Milonakis 2, Guvis, Velonas, Elmisian 1, Kulierakis, Afrodakis 1, Karuncos, Kristopatis 1, Miralis, Tigas, Masmeanidis, Zerdevas. Trener: Lorantos.

(MONDO,foto,MN PRESS)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC