• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SEHA: Nikolić vodio Borac m:tel do pobjede

Iskusni pivot Ratko Nikolić na svom debiju za Borac m:tel postigao osam golova i vodio Banjalučane do pobjede 28:27 nad šampionom Srbije, Vojvodinom.

 SEHA: Nikolić vodio Borac m:tel do pobjede Izvor: MONDO

Banjalučki Borac m:tel pred oko 1.200 gledalaca u dvorani Borik poslije uzbudljivih 60 minuta igre i drame u završnici slavio je 28:27 protiv Vojvodine u meču osmog kola Gasprom južni tok lige.

Ovo je druga pobjeda Borca u regionalnoj ligi, a prvu su ostvarili protiv vicešampiona Srbije, Partizana u petom kolu.

U ekipu Borca prije nekoliko dana stigao je iskusni pivot Ratko Nikolić, a nekadašnji kapiten reprezentacije Srbije već u svom prvom nastupu pokazao je da će biti ogromno pojačanje za Banjalučane.

Nikolić je na debiju u dresu Borca upisao osam golova, a od toga je šest postigao u prvih 20 minuta kada je praktično sam pružio otpor favorizovanom protivniku koji je vjerovatno računao na sigurne bodove iz Banjaluke.

Mogla je, istini za volju, Vojvodina bar do jednog boda, u posljednjim trenucima, ali su se ispriječili stativa i sjajni golman Borca Mario Blažević koji je večeras upisao 13 uspješnih intervencija.

Poslije promašaja Obradovića pri rezultatu 28:27 ostalo je još trideset sekundi za napad Vojvodine i trener Momir Rnić iskoristio je tajm aut to da uputi posljednje savjete svojoj ekipi, ali su igrači Borca igrali dobru odbranu u finišu i sjekli napad prekršajima.

Devet sekundi prije kraja, dosuđen je faul za Vojvodinu, a odgovornost je preuzeo Aleksandar Pilipović i šutirao, ali je pogodio stativu. Lopta se ponovo odbila u ruke Pilipoviću, ali je njegov pokušaj u bukvalno posljednjoj sekundi odbranio Blažević i to je bio kraj.

Borac je stigao do druge pobjede i prepustio fenjer Partizanu i Lovćenu, dok su Novosađani upisali peti poraz u regionalnoj ligi.

Cijeli meč vodila se izjednačena i bespoštedna borba na parketu Borika, a u posljednjih deset minuta Borac je ušao sa dva gola prednosti. Ipak, poslije promašaja Bezbradice, isključen je Rađenović i Vojvodina je uspjela da sa igračem više poravna na 24:24.

Borac je ponovo došao do dva gola prednosti (26:24) poslije pogotka Obradovića, zatim i uspješno realizovanog sedmerca koji je izveo Trivundža, ali Vojvodina se nije predavala i uspjevala je svaki put smanji na samo gol prednosti sve do posljednjeg minuta i posljednjeg napada u kojem joj je i sreća okrenula leđa.

Pored Nikolića, najzaslužniji za pobjedu Borca bili su Trivundža sa sedam golova i Obradović sa šest golova, te Blažević sa devet odbrana. Na drugoj strani najefikasniji su bili Stanković sa pet i Elezović sa četiri gola.

Rnić: Borac je više želio pobjedu



Trener Vojvodine Momir Rnić ocijenio je da je presudna bila veće želja za pobjedom igrača Borca koji su na kraju zasluženo slavili.

"Čestitam ekipi Borca na zasluženoj pobjedi jer imam utisak da su to mnogo više željeli, da su htjeli da pobijede. Ja sam znao da ćemo imati određenih problema poslije dobre utakmice sa ekipom Zagreba i pomalo nesrećnog poraza. Ekipa nije pristupila utakmici onako kako smo željeli i očekivali, mada smo imali malo vrmeen da se pripremimo za ovu utakmicu ali ova ekipa Borca je sasvim druga ekipa Borca u odnosu na onu koju smo gledali u dosadašnjem toku Seha lige. Danas su pokazali da imaju srce, da su ekipa koja želi da se bori, sigurno da su najiskusniji igrači, Ratko Nikolić koji je postigao prvih šest od osam golova i pravio nam probleme, i golman Blažević koji je bio na visini zadatka, donijeli prevagu“, rekao je Rnić a zatim se osvrnuo na loše strane igre njegove ekipe.

„Moja ekipa nije odigrala odbranu kako je trebalo, u napadu je to bilo pomalo sporo, nismo imali brza i adekvatna rješanja, spremali smo se da igramo u žestokom tempu 60 minuta, znajući da su igrači Borca imali dosta problema i da nisu u zavidnoj fizičkoj pripremljenosti, ali međutim oni su pokazali veću želju i čestitam im na pobjedi“.

Svojevrsni tragičar utakmice Aleksandar Pilipović, koji je promašio posljednji napad, ocijenio je Borac srećno došao do pobjede i priznao da je očekivao manji otpor i pobjedu.

"Presudila je sreća, jer na kraju posljednji napad, devet sekundi, ne znam ni sam šta smo odigrali, ja sam imao loptu, šutnuo, imao sam pivota na crti, nisam ga vidio, mislio sam da će biti kraj. Ne znam, nesrećno smo izgubili, nismo imali koncentracije za taj posljednji napada, bar da uzmemo bod. Samim tim što je Rale došao mislio sam da će biti gusto ali očekivao sam iskreno da pobijedimo“, rekao je Pilipović.

Golman Borca Mario Blažević koji se istakao sa 13 odbrana zahvalio se svojim saigračima na odličnoj igri i pomoći i rekao da očekuje još bolje partije Borca.

"Ovo je bila dobra partija cijele ekipe, ekipa mi je pomogla jako dobrom odbranom, svi su dali svoj maksimum, na kraju vidjeli ste rezultat, sigurno su i moje neke odbrane dale podršku cijeloj ekipi. Zahvalio bih se publici što je došla u ovolikom broju i što nas je podržala i mislim da im nismo ostali dužni, došli smo do prve pobjede na domaćem terenu ove sezone. Vjerujem da u nastavku sezone možemo još bolje, ekipa se sastavlja u hodu, nismo dugo zajedno i očekujem da ćemo iz utakmice u utakmicu pružati sve bolje partije", rekao je Blažević.

Junak Banjalučana Ratko Nikolić zahvalio se publici na podršci i istakao da je prezadovoljan svojim debijem za šampiona BiH.

„Čestitam ekipi Vojvodine, pokazali su da su zasluženo šampioni Srbije, međutim mi smo odigrali jako kvalitetnu utakmicu, pokazali smo malo više želje. Što se mene lično tiče, ja sam prezadovoljan. Došao sam u ekipu Borca da pomognem koliko je u mojoj moći, zacrtali smo da pobijedimo utakmicu protiv Vojvodine, to smo i ostvarili, hvala i publci koja je došla u malo većem broju, podržala nas i bila naš osmi igrač. Nadam se da će ekipa Borca igrati sve bolje i da će biti rival za respekt“, rekao je Nikolić.

Trener Borca Bojan Crnomarković pohvalio je protivničku ekipu i trenera ali, prije svega i svoje igrače koji su kako je istakao prevazišli svoje mogućnosti.

"Mojim momcima čestitam na velikoj borbenosti, na velikoj želji za pobjedom i mislim da je to presudilo. Čestitam ekipi Vojvodine an fer i sportskoj borbi, znao sam da će biti teška utakmica, Vojvodina je odlična ekipa, odlično vođena od gospodina Rnića tako da mislim da smo danas prevazišli neke svoje mogućbnosti u ovom momentu i uz publiku kojoj zaista želim da čestitam na podršci došli smo do zalužene pobjede“.

(G.A. MONDO – Foto: MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC