• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zimonjić: Ne znam da li smo favoriti

Srbija dočekuje Češku u finalu Dejvis kupa (15. - 17. novembar). Zimonjić tvrdi da će od različitih aspekata zavisiti ko će slaviti u Areni.

 Zimonjić: Ne znam da li smo favoriti Izvor: MONDO

Od momenta kada se srpski Dejvis kup tim plasirao u finale svima je pred očima meč sa Francuskom 5. decembra 2010, zapravo njegov kraj. Poslednji poen za Srbiju osvojio je Viktor Troicki pobijedivši Majkla Ljodru u tri seta. Ostalo je istorija. A da li će se istorija ponoviti?

"Te godine nam je bilo prvo finale i sve se dogodilo po prvi put, to je nešto najveće što može da se doživi u reprezentaciji teniskoj. Ovog puta imamo lijepu šansu da dođemo do još jedne titule, što će biti nevjerovatan uspjeh za naš tenis, za sport uopšte, jer malo reprezentacija je osvojilo Dejvis kup, odnosno svjetsko prvenstvo u tenisu, samo 13 reprezentacija, a dva puta je još manji broj", rekao je za MONDO Nenad Zimonjić.

Najstariji član Dejvis kup tima Srbije oprezan je u davanju prognoza za okršaj sa aktuelnim šampionima. Priznaje da on nije u dobroj formi i da mnogo zavisi od toga ko će biti akteri finala sa obje strane.

"Ja u posljednje vrijeme nisam imao baš najbolje rezultate, čak šta više možda najgore u mojoj karijeri, tako da ću se truditi da podignem svoje samopouzdanje i igru već na turniru u Parizu i onda koliko god bude preostalo do početka finala protiv Čeha".

Nenad Zimonjić u paru sa Benetoom učestvuje na jednom, a Novak Đoković na dva turnira (Masters 1000 u Parizu i Masters kup u Londonu) do finala Dejvis kupa, baš kao i Tomaš Berdih.

"Ne znam da li smo favoriti. Treba sačekati da vidimo ko će učestvovati. Prije tri godine Francuzima se povrijedio Žo Vilfred Conga i nije igrao. U ovom slučaju Stepanek i Berdih su dvojica igrača bez kojih Česi ne mogu, ako se neko od njih dvojice povrijedi mnogo su slabija ekipa", ispričao je Zimonjić i dodao:

"Pitanje je šta će i kakvu odluku doneti sa Viktorom. Janko je povrijeđen, ali se nadam da će se oporaviti do tada i da će imati vremena da trenira i da se spremi za taj meč. Novaka očekuju dva naporna turnira, vjerujem da će i on spremno dočekati finale. Svi smo motivisani, ali treba sačekati i vidjeti kakva će situacija biti. U ovakvim mečevima nema favorita, baš zato što treba ostvariti tri poena, biće izuzetno teško".

Kao i do sada, Zimonjić je pozvao ljude na finale svjetskog prvenstva u tenisu.

"Publika može mnogo da doprinese, odnosno da nama pomogne, a protivika stavi pod veći pritisak. Naravno, mi na terenu moramo dobro da igramo, jer bez toga nema osnova za bilo šta. Opet, ako se sam početak meča dočeka sa punom Arenom i od prvog poena se stvori ta atmosfera koja može možemo da očekujemo da svi zajedno slavimo novu titulu. Bitna nam je atmosfera i da se u navijanju istraje od prvog do posljednjeg poena. Znam da to nije lako. Dugi su mečevi, ali ovo su rijetke prilike ne samo da Dejvis kup tim igra u Srbiji, već i da ima priliku da osvoji ovo takmičenje".

(Aleksanrda Petrovski - MONDO, Foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC