• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čop: Borac je moj klub, ovo je moj grad

Legendarni rukometaš Borca Jani Čop predstavljen danas kao novi trener Banjalučana. "Ovo je moj klub, ovo je moj grad“, poručio Čop.

 Čop: Borac je moj klub, ovo je moj grad Izvor: MONDO

Rukometni klub Borac m:tel od danas i zvanično ima novog trenera. Banjalučane će voditi Jani Čop, proslavljeni slovenački rukometaš, sada trener, koji je stekao slavu igrajući za Borac s kojim je osvojio i EHF kup 1991. godine, a dosadašnji trener Bojan Crnomarković ostaće u stručnom štabu kao njegov pomoćnik.

"Naravno da me obradovao poziv jer ipak Borac je moj klub, ovo je moj grad, a program, plan i ambicije kluba su mi se strašno svidjele i zbog toga sam odlučio da dođem i pomognem i dam svoj kamenčić u, ja se nadam, put kojim će ići prema gore“, istakao je Čop na predstavljanju.

On je već nekoliko dana u Banjaluci i gledao je utakmicu SEHa lige između Borca i Vojvodine rali je rekao da je još rano da govori o ekipi.

"Neke stvari sam vidio, ali nije ništa specijealno, teško je na osnovu jedne utakmcie i dva treninga bilo šta konstatovati, određeno i interesantno. Pokušaću da što prije upoznam igrače i igrački i mentalno da bi poslije toga mogli uspješno sarađivati", rekao je Čop i istakao da mu je drago što Borac igra SEHA ligu.

"SEHA liga je jedna od najjačih u Evropi, pgototovo ove godine, dosta se i po Evropi priča o ovoj ligi, da ne nabrajam članove SEHA lige koji igraju i u Ligi šampiona i na osnovu toga mogu da kažem da je jaka, zahtjevna i da je dobra stvar što Borac učestvuje u toj ligi i d aje prisutan na rukometnoj mapi. Normalno da težimo da uhvatimo te klubove koji su se digli i da budu dio toga, da bude tamo gdje mu je mjesto".

Čop se nije dvoumio da li da preuzme ekipu Borca uprkos činjenici da je klub u vrlo teškoj i neizvjesnoj finansijskoj situaciji.

"Svi radimo za novac, ali nisam tu zbog novca. Ovo je moj grad, moj klub i program, ideja, želja da se opet Borac digne, da se stavi na rukometnu mapu tamo gdje mu je mjesto, želim da budem dio te priče", istakao je Čop.

On se osvrnuo i na neistinite optužbe iz grčkog kluba Ormi Patras želeći da otkrije pravu istinu ali i da stavi tačku na tu ružnu priču.

"Vodio sam Ormi Patras prije nekoliko godina i postigao rezultate koji se rijetko postižu, prvenstvo sam osvojio bez izgubljenog boda. Iako iz tog perioda do danas ljudi iz kluba nisu ispunili obaveze prema meni, zvali su me ove godine ponovo. Otišao sam, na pregovore, proveo dva dana i shvatio da ponovo neće ispuniti obećanja. Nisam potpisao nikakav ugovor i odlučio sam da se vratim u Sloveniju a u međuvremenu sam već pregovarao sa Nebojšom Golićem o preuzimanju RK Borac. Da li zbog osvete ili nečeg drugog predsjednik kluba izmislio je tu informaciju u koje uopšte ne želim da ulazim, želim što oprije to da zaboravim. Povrijedio me prvenstveno kao čovjeka a onda kao sportskog radnika. Moja porodica, prijatelji, takođe možete zamisliti proživaljavaju te ružne stvari vrlo teško. Nikada u svojoj karijeri, ni kao igrač ni kao trener nisam se služio prljavim stvarima, to mogu potvrditi svi s kojima sam sarađaviao. Konsultovao sam se sa svojim advokatom i najvjerovatnije ćemo poduzeti neke mjere što se konkretno tog primjera tiča. Želim da stavim tačku na sve to, na tu ružnu priču, da što prije zaboravim i posvetim se onome što najviše volim i klubu koga smatram svojim“, rekao je Čop.



Predsjednik upravnog odbora Borca m:tel Željko Vasilić rekao je da je klub i dalje u istoj situaciji još od avgusta, da je i dalje blokiran i da očekuje pomoć od gradskih i entitetskih vlasti, ali da uprava čini sve da vrati Borac m:tel na stare staze slave.

"Dovođenjem iskusnog trenera kao što je Jani Čop na ovu poziciju, htjeli smo da pomognemo igračima koji su jako mladi, dovođenjem Ratka Nikolića takođe da mladi momci dobiju iskustvo u ekipu i da nauče nešto od takvog igrača, a i Crnomarković da gradi svoje trenersko ime uz gospodina Čopa koji je legenda Borca i koji ima iskustvo i sve potrebne licence. Nadam se da će ostati što duže, jer plan ove uprave koja sama sa svojim prijateljima, prijateljima kluba i rukometnim entuzijastima drži klub tako da funkcioniše je da Čop ostane što duže, da radimo sa mladim ljudima, da dignemo mlade ljude uz iskusne koji su ostali u klubu. Nadam se da ćemo smoći snage da stavimo Borac na pšravi kolosjek kako bi Jani ostao što duže“, rekao je Vasilić.

(G. Arbutina – MONDO, Foto: MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC