• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ATLETIKA: Ivana i Emir najbolji na Balkanu!

Ivana Španović i Emir Bekrić izabrani za najbolje atletičare Balkana u 2013. godini.

 ATLETIKA: Ivana i Emir najbolji na Balkanu! Izvor: MONDO

Veliki uspjesi srpskih atletičara tokom sezone, a posebno na Svjetskom prvenstvu u Moskvi donijeli su srpskim reprezentativcima priznanja za najbolje na Balkanu.

Ivana Španović je u avgustu osvojila bronzanu medalju u skoku u dalj, kada je postavila nacionalni rekord sa daljinom šest metara i 82 centimetra, a Emir Bekrić bronzu u trci na 400 metara sa preponama.

Najviše zahvaljujući tim rezultatima sa Svjetskog prvenstva, Asocijacija balkanskih atletskih federacija proglasila ih je za najbolje atletičare i zvijezde u usponu u 2013. godini.

"Više sam nego ponosna što sam prepoznata kao najbolja atletičarka Balkana, s obzirom koliko svjetskih zvijezda dolazi upravo sa Balkana. Ovaj trofej mnogo znači za moj tim, federaciju i moje fanove. Velika mi je inspiracija za 2014. godinu", rekla je 23-godišnja Ivana Španović.

Emir Bekrić nije prisustvovao svečanosti u Jerevanu pa je umjesto njega nagradu primio generalni sekretar Atletskog saveza Srbije Slobodan Branković, koji se zahvalio ABAF-u u njegovo ime i ime njegovog trenera Mirjane Stojanović.

U Bekrićevo ime je poručio:

"Zadovoljstvo mi je što sam među toliko kvalitetnih atletičara baš ja izabran za najboljeg na Balkanu i svakako mi ovo daje dodatnu motivaciju za rad i još bolje rezultate".

"Moj veliki uzor je Asmir Kolašinac koji je prošle godine bio proglašen za najboljeg atletičara Balkana i predstavlja mi veliku čast što sam to ove godina ja. Činjenica da su dvojica sprskih atletičara dvije godine uzastopno dobili ovu nagradu govori da se naša atletika vratila na velika vrata", dodao je Bekrić.

Nagrade Bekriću i Španovićevoj uručili su predsjednik Balkanske federacije Dobromir Karamarinov i potpredsjednik Svjetske federacije Sergej Bubka.

(MONDO, Foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC