• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Matić: Budimo strpljivi

Vladan Matić promovisan u novog selektora "orlova". "Želim da igramo lijep rukomet i da u svakom meču idemo na pobjedu", rekao je Matić u Kovilovu.

 Matić: Budimo strpljivi Izvor: MONDO

Rukometna reprezentacija Srbije od utorka i zvanično ima novog selektora.

Nekadašnji reprezentativac Vladan Matić poslije 12 godina vratio se u Srbiju, gdje ga čekaju veliki izazovi.

"Emocije su pomiješane, kao i osjećanja. Radeći u Mađarskoj i Sloveniji navikao sam da se nosim sa izazovima. U Dejanu Periću imam saradnika i prijatelja u kojeg vjerujem, kao i u ljude iz Saveza. Mi smo euforična nacija, ali treba da budemo strpljivi. Idemo korak po korak. Želim da igramo lijep rukomet i da u svakoj utakmici idemo na pobjedu", rekao je Matić na promociji u Kovilovu.

Još jedan bivši reprezentativac, Dejan Perić, u novom stručnom štabu imaće ulogu trenera golmana.

"Svako ko je posvećen poslu, najviše priznanje koje može da dobije je rad sa reprezenatcijom i rad za svoju zemlju. Zahvalan sam Vladanu Matiću na ukazanom povjerenju. U današnje vrijeme zaista je rijetkost naći ovako lojalnog saradnika i prijatelja. Uradiću sve da u ulozi u kojoj sam se našao dam svoj maksimum. Imamo ozbiljne ciljeve, ova reprezentacija pravila je zaista velike rezultate. Osjećam da smo spremni za ovaj izazov, kako bismo zajedničkim radom sve unaprijedili",
rekao je Perić.

Generalni sekretar Rukometnog saveza Srbije, Božidar Đurković, rekao je da će se nacionalni savez potruditi da reprezentacija ima adekvatne uslove za ostvarivanje što boljih ciljeva.

"Danas za seniore počinje novi period, ciklus Evropskog prvenstva 2014. Poslije Evropskog prvenstva koje je održano u Srbiji reprezentacija je izašla jača nego ikad. Učestvovali smo na Olimpijskim igrama, a sada branimo srebrnu medalju sa Eura. Grupa u kojoj se nalazimo garantuje interesantne mečeve i pred nama i novim stručnim štabom mnogo je izazova", istakao je Đurković.

Srbija će na Evropskom prvenstvu u Danskoj (od 12. do 16. januara 2014) igrati u Grupi C sa Francuskom, Poljskom i Rusijom.

"Orlovi" će prethodno, tokom EHF nedjelje nacionalnih timova, igrati dvije utakmice protiv Češke u gostima, 1. i 2. novembra.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC