• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Karabatić: Nišlija mi rekao da nisam talentovan

Najbolji rukometaš sveta je rodom iz Srbije, a igra za reprezentaciju Francuske, sa kojom je osvojio zlato na OI.

 Karabatić: Nišlija mi rekao da nisam talentovan Izvor: MONDO

Svetska kuća rukometa (IHF) proglasila je reprezentativca Francuske Nikolu Karabatića za najboljeg rukometaša sveta, samo nedelju dana posle osvajanja zlatne olimpijske medalje.

Rođen je u Nišu, 10. aprila 1984. Nikolin otac, rodom Dalmatinac, bio je golman rukometaša niškog Železničara, čak i reprezentativac Jugoslavije.

"Kada sam 2001. bio kod rođaka u Nišu, trenirao sam sa igračima Železničara. Jedam od mladih trenera me je pitao da li bih igrao za Železničar i tada nisam imao ništa protiv, ali je jedan stariji trener rekao da sam spor, da nemam potrbnu eksplozivnost i da od mene nikada neće biti dobar igrač. Verujem da se sada kaje zbog takve procene", kazao je Karabatić u razgovoru za "Sportski Žurnal".

Nikola je karijeru gradio u Monpeljeu, od 2002. do 2006. Osvojio je tri titule prvaka Francuske, bio je i prvak Evrope, a onda je prešao u nemački Kil.

Često je posećivao Srbiju (Niš) i Hrvatsku (Trogir).

"Ne znam zašto je rukomet u Srbiji toliko pao. Znam da je oduvek bilo dobrih igrača. Sa mnogima sam i igrao, kao što su Golić, Bojinović, Stefanović... Srbija ima i trenere i tradiciju. I Hrvati su uvek jaki, ali su poslednjih godina postali i prepotentni. Mnogo visoko gledaju, zato su i nisko pali".

Reprezentativcima Francuske je priređen doček po povratku iz Pekinga sa zlatnim medaljama.

"Bilo je mnogo teško na olimpijskom turniru, naročito meni na poslednje dve utakmice. Niko osim stručnog štaba i saigrača nije znao da sam povređen i da ne mogu da ispružim desnu ruku. Imao sam strahovite bolove, ali sam baš tom rukom u finalu postigao devet golova", zaključio je Nikola Karabatić, najbolji rukometaš planete, naše gore list.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC