• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ne ide u zatvor jer je profi sportista

Hrvatska rukometna reprezentativka Ivana Lovrić za ubistvo Zagrepčanke kolima na pješačkom prelazu dobila pet godina uslovne kazne.

 Ne ide u zatvor jer je profi sportista Izvor: MONDO

Opštinski kazneni sud u Zagrebu donio je presudu za ubistvo o kojoj bruji cijela hrvatska javnost.

Naime, 28-godišnja rukometna reprezentativka Hrvatske Ivana Lovrić je 29. oktobra 2012. u Zagrebu u ranim jutarnjim satima na pješačkom prelazu pregazila 33-godišnju Vesnu Petrović, a nakon toga nije zaustvaila automobil kojim je izazavala tragediju, nije pozvala policiju, niti je pozvala Hitnu pomoć, a i utvrđeno je da je vozila pod dejstvom alkohola.

Uprkos svemu za ubistvo je dobila samo kaznu od godinu i po dana zatvora, uslovno na pet godina, koju je dočekala bez dana provedenog iza rešetaka.

U obrazloženju nepravosnažne presude stoji da se radi "o profesionalnoj rukometašici oko koje ranije nije bilo nikakvih afera i koja do sad nije imala prekršaje".


Šimun Babić, advokat poginule žene, koja je iza sebe ostavila troje maloljetne djece, ogorčen je presudom i najvaljuje da porodica poginule ne može da je prihvati zbog čega će sigurno uložiti žalbu.

"Sud je utvrdio da je Ivana Lovrić kriva i oko toga nije bilo nikakvih nedoumica. Jasno je da se ovdje radi o ubistvu iz nehata, a kasnijim nalazima utvrđeno je da je Lovrićeva, koja je nesreću počinila u ranim jutarnjim satima, bila pod uticajem alkohola. Pitam se kakvu poruku Sud šalje ovakvom presudom prema ostalim profesionalnim sportistima, ako nečiji život vrijedi uslovnom presudom. Na tu će se presudu kasnije sigurno još neko pozivati jer imamo sudsku praksu koja se zasniva na ranijim presudama. A moram i da naglasim kako je čudno da se jedna profesionalna sportistkinja vraća u ranim jutarnjim satima iz izlaska pod dejstvom alkohola", rekao je za "Index.hr" Babić i dodao da je čudno da mediji nisu pratili suđenje jer su "svi stali na stranu rukometašice za koju su izražavali žaljenje jer proživljava tešku tragediju, dok je mlada žena koja je izgubila život na putu do posla ostala potpuno zanemarena u ovoj stravičnoj tragediji".

(MONDO, Foto: Guliver/Getty images/Andreas Rentz)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC