• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RUKOMET: Pobjeda "zmajeva" u Estoniji

Rukometna reprezentacija BiH pobijedila je Estoniju 29:26 na startu kvalifikacija za SP 2015 u Kataru.

 RUKOMET: Pobjeda "zmajeva" u Estoniji Izvor: MONDO

Fudbalski „zmajevi“ plasirali su se na Svjetsko prvenstvo, a oni rukometni će pokušati da to učine kroz kvalifikacije koje su uspješno počeli.

Na gostovanju u Talinu, selekcija Dragana Markovića u četvrtak je savladala Estoniju 29:26 u prvom kolu Grupe 5 kvalifikacija za SP.

Rukometaši BiH trebali su da se potrude protiv žilavih Estonaca da ostvare važnu pobjedu u borbi za prvo mjesto koje vodi u baraž za SP, ali se trijumf mogao naslutiti poslije prvih 30 minuta koje su završene rezultatom 18:13.

U prvom dijelu utakmice igralo se gol za gol, uz povremena vođstva naših reprezentativaca od dva razlike da bi drugim golom Prcea u 18. Minutu BiH otišla na „plus četiri“ – 13:9.

„Zmajevi“ su tu prednost održavali do 15:11, a onda uspjeli da ju povećaju na maksimalnih sedam razlike 18:11, poslije uspješnih sedmeraca, prvo Malinovića, a zatim i Vražalića, te pogotka iz kontre Vedrana Delića, njegovog šestog na utakmici.

Estonci su uspjeli da smanje do kraja prvog poluvremena na 18:13, a poslije odmora da postignu još dva gola i priđu na 18:15, ali je uslijedio odgovor „zmajeva“.

Nošeni odbranama Grahovca, rukometaši su se mini serijom 3-0 odlijepili na 21:15, a zatim i na 25:19. Uslijedilo je sedam-osam minuta u kojima su igrači Dragana Markovića neobjašnjivo pali i nisu uspjevali da postignu pogodak što su Estonci iskoristili da smanje na 25:22, da bi Bećirović prekinuo crnu seriju i stavio do znanja da iznenađnja ipak neće biti.

Estonci su u finišu ublažili poraz i sa 29:23, smanjili na konačnih 29:26.
Iako se u drugom poluvremenu nije upisivao u listu strelaca Vedran Delić bio je uz Nikolu Prcu najefikasniji sa po 6 postignutih golova, Kosta Savić postigao je četiri a doprinos pobjedi dali su Burić sa šest odrbana i Grahovac sa 5, od kojih su tri bile vrlo bitne na startu drugog poluvremena.

Reprezentacija BiH kvalifikacije za SP nastavlja već u nedjelju utakmicom u Sarajevu protiv Portugala, koji je u prvom kolu iznenađujuće poražen na svom terenu od Letonije takođe rezultatom 29:26.

(MONDO, Foto: avaz.ba)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC