• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DK: Berdih i Štepanek predvode Čehe

Selektor Češke Jaroslav Navratil imenovao najjači tim za finale Dejvis kupa protiv Srbije u Kombank areni sredinom novembra.

 DK: Berdih i Štepanek predvode Čehe Izvor: MONDO

U ekipi Češke, koja će u Beogradu u finalu od 15. do 17. novembra protiv Srbije braniti trofej Dejvis kupa osvojen prošle godine, naći će najbolji igrači.

Predvodiće je sedmi sa ATP liste Tomaš Berdih, a tu će biti i 44. igrač svijeta Lukaš Rosol, iskusni Radek Štepanek (46. na svijetu) i Jan Hajek, koji zauzima 109. mjesto na listi najboljih tenisera današnjice.

Jaroslav Navratil, selektor Češke, izjavio je da će njegov tim u najjačem sastavu pokušati da se suprotstavi Srbiji. On je u odnosu na prošlogodišnje finale sa Španijom napravio samo jednu izmjenu - umjesto Ive Minara u tim je uvrstio Jana Hajeka.

Česi su i u polufinalu Svjetske grupe protiv Argentine (3:2) u septembru računali gotovo na identičan sastav, samo je kao četvrti igrač umjesto Hajeka nastupao Jirži Veseli.

"Udarne igle" na duelu u Beogradu biće već oprobani tandem Berdih - Štepanek. Osim u singlu, gdje su najjači aduti, njih dvojica imaju najbolji skor u istoriji reprezentacije u igri parova. Berdih i Štepanek do sada su odigrali 14 mečeva u dublu i ostvarili su čak 13 pobjeda.

"Znamo da nas protiv Srbije očekuje izuzetno težak posao i paklena atmosfera, ali na nama je da se isključivo skoncentrišemo na našu igru", poručio je najiskusniji u redovima češkog tima Radek Štepanek.

Češka je dva puta u istoriji osvajala "salataru". Davne 1980. predvođeni Ivanom Lendlom prvi put su podigli pehar Dejvis kupa, ali tada pod imenom Čehoslovačka, dok su prošle godine u O2 Areni u Pragu slavili protiv Španije.

Sa selekcijom Srbije odigrali su dva duela u kojem su podijelili bodove.

Srbija je 2010. na putu do jedine titule u Dejvis kupu u polufinalu savladala Čehe sa 3:2 u Kombank areni, dok se ekipa Jaroslava Navratila revanširala timu Bogdana Obradovića dvije godine kasnije u četvrtfinalu trijumfom u Pragu (4:1).

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC