• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PARIZ:Novak mentalno jak, Federer se poklonio

Đoković gubio set od Federera i imao gem zaostatka u drugom setu, ali je napravio preokret i plasirao se u finale turnira u Parizu.

 PARIZ:Novak mentalno jak, Federer se poklonio Izvor: MONDO

Novak Đoković je u finalu Mastersa u Parizu!

Od 0:1 u setovima i 0:1 u gemovima u drugom setu za Rodžera Federera, do ukupne pobjede srpskog tenisera 2:1 (4:6, 6:3, 6:2).

Kako je tekao meč nije izgledalo da će se dobro završiti po Đokovića. Ali, Đoković, uz mnogo vrlina, ima i još jednu, koja ga izdvaja od ostalih tenisera, pa reklo bi se svih ili gotovo svih. Novak je toliko mentalno jak da se iz izgubljene situacije "vadi" na čudesne načine.

Sjećate li se onog epskog meča iz polufinala US Opena kada je Federer servirao za pobjedu i imao dvije set lopte, a Đoković napravio fenomelanan preokret?

Nije u Parizu bilo toliko dramatično i neizvjesno, ali je i ovaj duel pokazao da je Đoković psihički mnogo spremniji od Rodžera, velikana svjetskog tenisa, trenugno šestog igrača svijeta.

Novak je dobio prvi gem na meču, ali je onda Federer vezao tri i stekao prednost koju je sačuvao do kraja. Dovoljan mu je bio jedan brejk za vođstvo u setovima.

Međutim, Švajcarac je morao da se pomuči za tih 1:0. Đoković je mogao da anulira prednost rivala već u sljedećem gemu, nije uspio, dok je kod rezultata 4:5 imao čak četiri brejk lopte, ali nijednu nije iskoristio.

Rodžer se odbranio i poveo.

Drugi dio igre otvoren je sa dva brejka, udario je Federer - uzvratio Novak. To su bili i ključni trenuci, ne samo drugog seta, već i meča. Kao da je Đokovića nešto "udarilo" u glavu i počeo je da uspostavlja svoju prepoznatljivu igru. Napravio je ključni brejk za 4:2 i taj brejk sačuvao do kraja seta.

U trećem setu nije bilo neizvjesnosti. Napravio je Novak brejk za vođstvo od 3:1, potom je napravio još jedan za 5:2, a asovi svjetskog tenisa priredili su publici u pariskoj dvorani "Bersi" i egzibiciju kada su se u jednom međusobno lobovali. Novak je servirao i "zapečatio" trijumf za finale.

Duel Đokovića i Federera gledaćemo vrlo skoro ponovo. Već naredne nedjelje na završnom Mastersu u Londonu. Njih dvojica su, naime, u istoj grupi.

Novak je u Grupi B sa Rodžerom Federerom, Huanom Martinom Del Potrom i Rišarom Gasekom. U Grupi A su Rafael Nadal, David Ferer, Tomaš Berdih i Stanislas Vavrinka.

Uskoro opširnije...

(MONDO, Foto: AP Photo/Francois Mori)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC