• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RUKOMET: Poraz "orlova" u Češkoj

Izabranici Vladana Matića, poslije remija 829:29), pretrpili poraz u drugom prijateljskom meču u Pragu od domaće selekcije - 25:30.

 RUKOMET: Poraz "orlova" u Češkoj Izvor: MONDO

Rukometaši Srbije izgubili su prijateljski duel u Sparta areni u Pragu od selekcije Češke rezultatom 30:25 (19:12).

Samo je u prvih pet minuta viđena izjednačena igra, a onda su domaćini preuzeli kontrolu na meču i stigli do prednosti koju nisu ispuštali do kraja.

Novi selektor Srbije Vladan matić je počeo sa dubokom odbrambenom formacijom koja se teško suprostavljala napadima Čeha. Nervozni napad sa dosta grešaka i ishitrnih šuteva omogućio je domaćinima da postižu golove iz kontri, tako da su "orlovi", zahvaljujući seriji golova Momira Rnića, nekako hvatali ritam, ali kratko vrijeme. Do poluvremena Česi su stigli do 19:12.

Drugo poluvrijeme je donijelo mnogo bolje izdanje Srbije. U nekoliko navrata Srbija je imala priliku da uhvati rezultatski priključak, ali su ih promašeni sedmerci i ziceri udaljili od toga.

Na duelu u Pragu šansu su dobili svi reprezentativni kandidati Srbije što je bio i cilj ovog dvomeča koji će svakako koristiti stručnom štabu u traženju najboljih rješenja pred Evropsko prvenstvo u Danskoj.

"Utakmicu smo loše otvorili. Nedostajalo je agresivnosti u odbrani, uz nesigurnost napada, dozvolili smo Česima da nas izkontriraju i steknu zavidnu prednost do poluvremena. Drugo poluvrijeme je bilo vrlo dobro. Vidio sam sve momke i dobio značajne informacije u kom pravcu treba da se radi dalje", istkao je selektor Matić poslije meča.

Nemanja Zelenović, desni bek "orlova", istakao je da je poraz stigao kao posljedica slabe realizacije njegovog tima.

"Težak meč. Česi su pokazali, kao i mnogo puta do sada, da su dobra reprezentacija i pravi rival. Nedostajalo je preciznosti u realizaciji, što bi nas sigurno dovelo do rezultatski neizvjesne završnice. Veoma nam je prijao rad u proteklih sedam dana, sada se vraćamo se u klubove, a u mislima nam je period završnih priprema za EP, na koje ćemo doći sa velikom željom i očekivanjima", rekao je reprezentativac Srbije.

SRBIJA: Stanić, Đukanović, Kocić, Pušica, Nikčević 5, Manojlović, Ilić 2, Radivojević 1, Prodanović 2, Rnić 7, Beljanski, Vučković, Zelenović 4, Marjanović, D. Nenadić 2, P. Nenadić 1, Marsenić 1, Pešić.

(MONDO, Foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC