• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FED KUP: Rusija brani trofej sa drugim timom

Elena Dementijeva i Dinara Safina od 15. septembra u Tokiju "jure" prvo mesto na WTA listi, pa ih selektor neće pozivati za meč protiv Španije.

 FED KUP: Rusija brani trofej sa drugim timom Izvor: MONDO

Teniska reprezentacija Rusije, aktuelni šampion Fed kupa, narednog vikenda će u drastično oslabljenom sastavu braniti titulu u meču protiv selekcije Španije.

Prema rečima selektora Šamila Tarpiščeva, olimpijska šampionka Elena Dementijeva i osvajačica srebrne medalje u Pekingu Dinara Safina (na slici) teško mogu da igraju u Španiji 13. i 14. septembra, jer su obe prijavljene na jakom turniru u Tokiju, koji počinje dan kasnije.

"Na turniru u Tokiju u igri je veliki broj poena za WTA listu, a i Dementijeva i Safina imaju realne izglede da preuzmu prvu poziciju od Ane Ivanović. Zato ću ih najverovatnije osloboditi obaveze da igraju u finalu Fed kupa", rekao je Tarpiščev.

"Svim teniserima je životni cilj da stignu do prvog mesta na listi i to moram da imam na umu prilikom sastavljanja ekipe", dodao je on.

Selektor Rusije za predstojeći meč ne može da računa na još tri teniserke iz prvih deset na na WTA listi - Mariju Šarapovu, Veru Zvonarevu i Anu Čakvetadze.

"Šarapova ima povredu ramena, zbog koje ne igra ni na US openu. Zvonareva je povredila ručni zglob, a Čakvetadze u ovom trenutku nije u formi", rekao je Tarpiščev.

Za sada je izvesno da će u finalu igrati četvrta teniserka sveta Svetlana Kuznjecova i Elena Vesnina, a ostatak ekipe biće poznat po završetku gren slem turnira u Njujorku. Upražnjena mesta mogle bi da popune Nadija Petrova, Marija Kirilenko, Alisa Klejbanova...

(Tanjug, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC