• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BOKS: Golovkin nepobjediv

Kazahstanski bokser odbranio u Njujorku titule u srednjoj kategoriji u verzijama WBA i IBO, pobijedivši Amerikanca Kuritsa Stivensa.

 BOKS: Golovkin nepobjediv  Izvor: MONDO

Genadij Golovkin ostao je neprikosnoven u srednjoj kategoriji.

Dobio je sve runde u meču u Njujorku, a u drugoj rundi je zabilježio nokdaun, kada je sjajnim lijevim krošeom poslao Kurtisa Stivensa na pod. Amerikanac je ustao sa očigledno zbunjenim izrazom lica, ali je uspio da izdrži do kraja runde, a zatim je u sljedećih šest bio u potpunoj defanzivi.

Stivens, koji je takođe poznat po razornom udarcu, uspijevao je u više navrata da krošeima i direktima zaustavi napade Golovkina, ali je na kraju osme runde njegov ćošak odlučio da zaustavi borbu.

Golovkin poznat i po nadimku "GGG" tako je stigao do 28. pobjede, uz 25 nokauta, a Stivens ima učinak od 25 trijumfa i četiri poraza.

Golovkin, poznat i po imenima "Zvijer sa istoka" i "Mašina za nokaute", u privatnom životu je veoma miran. On je jedan od boraca koga se najviše plaše u boksu zbog razornog udarca. Pobjeda protiv Stivensa bila je njegov 15. uzastopni nokaut.

Popularnog "GGG" je Stivens prije meča uspio da isprovocira svojim ponašanjem, a prošlog mjeseca je napravio događaj koji je nazvao "Sahrana u Bruklinu".

On je tada sa svojim prijateljima na ulicu iznio mrtvački kovčeg sa imenom Golovkina, na kome je kao datum smrti bio upisan dan njihove borbe.

"Moje posljednje pitanje Stivensu bilo je: 'Jesi li siguran'. Kada je on rekao da jeste, rekao sam: 'Važi'. Ovo je za mene prije svega sport i ja poštujem sve sportiste. Idem sada kući, a ti pozdravi roditelje", rekao je Golovkin na lošem engleskom.

Na pitanje sa kim želi sljedeću borbu, Golovkin je rekao da mu je svejedno, da je on šampion i da će se boriti s kim god treba. Na institranje novinara, on je odgovorio da bi želio da boksuje protiv Serhija Martineza.

Argentinac je nosilac "Ringovog pojasa" za najboljeg srednjaša na svijetu, ali je u posljednje dvije godine imao je velikih problema sa povredama i neizvjesno je da li će uopšte doći do tog meča.

(Tanjug/MONDO, foto: Guliver/Getty images/Al Bello)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC