• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

TSS: Ovo je presedan!

TS Srbije osudio odluku Arbitražne komisije ITF kojom je suspenzija Troickom od 18 preinačena na kaznu zabrane igranja od 12 mjeseci.

 TSS: Ovo je presedan! Izvor: MONDO

"To je ponižavajuća i razočaravajuća vijest, praktično zabrana igranja sve do jula 2014. godine. TSS je duboko razočaran ovakvom odlukom, Viktoru Troickom je nanijeta velika nepravda", stoji u saopštenju Teniskog saveza Srbije (TS) i ističe da, obzirom da srpskom teniseru nije dokazana krivica, odnosno da nije ustanovljeno da je uzimao bilo kakva doping sredstva koja se nalaze na listi zabranjenih medikamenata, bila su očekivanja da Arbitražna komisija donese jedinu moguću odluku - oslobađajuću presudu.

"Ovakva odluka Arbitražne komisije nedvosmisleno pokazuje da je ovaj slučaj presedan, jer da je dokazana krivica našeg igrača ne bi bilo elemenata da mu se kazna smanjuje, a kako su mu članovi komisije kaznu smanjili, očigledno je da je bilo puno toga što je ukazivalo da nije trebalo da bude kažnjen", navodi se u saopštenju nacionalnog asveza.

Naglašava se da već sama odluka o ublažavanju kazne nedvosmisleno upućuje na zaključak da Troicki nije kriv, "jer da jeste, kazna bi ostala ista, ili bi čak bila i uvećana".

"Takođe, treba se podsjetiti i na ranije odluke ove iste komisije, koja je teniserima kojima je dokazano da su koristili nedozvoljena sredstva, na Arbitraži drastično znala da smanji kaznu, što nije slučaj sada kod tenisera kod kojeg nije dokazano da je koristio zabranjena sredstva. Očigledno da ne važe za sve isti aršini", konstatovao je TSS.

"Ipak, postavlja se opravdano pitanje da li je Srbija, koja je u posljednjih desetak godina na veoma važnoj poziciji u svjetskom tenisu i koja je imala dvije teniserke na poziciji broj jedan, Novaka Djokovića koji je dvije godine bio najbolji igrač svijeta, Zimonjića koji je bio prvi u dublu, do Dejvis kup reprezentacije koja se 2010. godine upisala kao šampion, a ove godine igra finale, zaslužila da se ITF tako odnosi prema njenim istaknutim članovima", saopštio je TSS i izrazio žaljenje zbog ovakve odluke, navodeći da u potpunosti stoji iza svog reprezentativca.

"Ukoliko je ova drastična kazna izrečena iz preventivnih razloga kako bi bila primjer za ostale, sigurno je jedno - da je izabran pogrešan čovjek i sportista", poručio je TSS.

ITF je kaznio Troickog 25. maja zbog kršenja antidoping pravila, jer na turniru u Monte Karlu nije blagovremeno dao traženi uzorak krvi, a Sud za sportsku arbitražu danas je srpskom teniseru smanjio suspenziju sa 18 na 12 mjeseci.

Nakon ove odluke Troicki neće moći da brani boje reprezentacije Srbije u finalu Dejvis kupa protiv selekcije Češke, od 15. do 17. novembra u Beogradu.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC