• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đoković: Najteži start na Masters kupu

Novak je rekao da je nevjerovatno da je tokom veoma zbijenog i napornog rasporeda uspio ponovo da pobijedi rekordera po broju grend slem trofeja.

 Đoković: Najteži start na Masters kupu Izvor: MONDO

Novak Đoković je poslije gotovo dvoipočasovne borbe savladao Rodžera Federera sa 6:4, 6:7 (2:7), 6:2, u prvom kolu B grupe završnog turnira sezone u Londonu.

On je taj uspjeh ponovio samo tri dana nakon što je istog rivala nadigrao u polufinalu turnira Masters serije u Parizu.

"Ovo je vjerovatno bio najteži start na završnim turnirima sezone. Bio je to naporan duel za obojicu. Nisam zadovoljan kako sam servirao na meču, jedino sam u trećem setu bio na pravom nivou. Bio je to meč pun uspona i padova, vrlo zahtjevan i mislim da nisam bio dovoljno skoncetrisan", rekao je Novak poslije pobjede.

Đoković je dodao da je zadovoljan što je dobro započeo takmičenje u Londonu.

"Ovo je za mene bio veliki fizički izazov. Prije samo 48 sati igrao sam finale u Parizu protiv Davida Ferera, tako da je nevjerovatno da sam ponovo pobijedio Rodžera. Uživaću u pobjedi, dobro je što imam dan pauze. Pokušaću da napunim baterije mentalno i fizički i spreman dočekam duel protiv Huana Martina del Potra", izjavio je Novak poslije prve pobede u Londonu, gdje brani titulu.

Federer nije krio razočaranje poslije propuštene prilike.

"Mislim da sam imamo sjajnu priliku da dobijem ovaj meč, ali nisam iskoristio priliku. Zbog toga sam nezadovoljan, jer sam fizički u boljem stanju nego što sam bio u Parizu, a opet nisam pobijedio. Trudiću se da me ovaj poraz ne obeshrabri i sputa u nastvaku takmičenja, jer ipak sam izgubio meč od Novaka a ne od nekog pacera", rekao je Federer.

U drugom kolu B grupe, u četvrtak, Đoković i Del Potro odigraće 14. međusobni duel, a u dosadašnjem odmjeravanju snaga srpski as ubedljivo vodi sa 10:3.

Huan Martin del Potro je u prvoj rundi grupe B dobio Rišara Gaskea, takođe u jednom iscrpljujućem meču - 6:7 (4:7), 6:3, 7:5.

(MONDO, Foto: Beta/AP/Sang Tan)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC