• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak: Više ne vjerujem antidoping agenciji

Najbolji srpski teniser žestoko je reagovao na odluku Suda za sportsku arbitražu koji je Troickom smanjio kaznu sa 18 na 12 mjeseci suspenzije.

 Novak: Više ne vjerujem antidoping agenciji Izvor: MONDO

Najbolji srpski teniser Novak Đoković rekao je da je Viktoru Troickom izrečena nepravedna kazna, kao i da poslije svega više ne može da vjeruje Svjetskoj antidoping agenciji (WADA).

"Viktor je moj jako dobar prijatelj, poznajem ga od osme godine i zato sam u velikoj mjeri bio uključen u cijeli ovaj slučaj. Razgovarao sam sa njim i sa njegovim agentom", izjavio je prvo Đoković.

On je kritikovao Svjetsku antidoping agenciju i način na koji obavljaju testove.

"Kada nasumično odaberu sportistu da ide na test, krvi ili urina, predstavnici WADA koji su prisutni treba da vam daju jasne instrukcije i objasne vam pravila i propise, kao i šta su moguće posljedice ako odbijete da uradite test. Predstavnica WADA koja je bila zadužena za Viktora u Monte Karlu to nije uradila", izjavio je drugi reket svijeta.

Novak je najviše razočaran što je njegov reprezentativni kolega dobio jednogodišnju suspenziju, iako nije koristio doping.

"Prvo, Viktor nije bio pozitivan na bilo koju zabranjenu supstancu. Ja ne kažem da u svemu ovome nema i njegove krivice, ali svega toga ne bi bilo da je dobio bilo kakvu potvrdu da se nije osjećao dobro i da zbog toga nije mogao tog dana da da krv. On je tražio da da uzorak krvi dan kasnije ne da bi izbjegao to jer je nešto krio, već zbog toga što se osjećao loše", dodao je najbolji srpski teniser.

Đoković je rekao da nema više povjerenja u Svjetsku antidoping agenciju.

"Poslije svega više ne vjerujem WADA... Nemam povjerenja u ono što rade. Cijela procedura sudskog postupka je direktno protiv igrača i prava tenisera", oštar je bio donedavno najbolji teniser svijeta.

(MONDO, Foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC