• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čilić: Očekujem da mi se ITF javno izvini

Hrvatski teniser na konferenciji za medije zatražio da mu se Međunarodna teniska federacija izvini za lažni uzorak dopinga.

 Čilić: Očekujem da mi se ITF javno izvini Izvor: MONDO

Marin Čilić četiri mjeseca bio je van terena zbog pogrešnog nalaza na doping kontroli. Međunarodna teniska federacija (ITF) teretila ga je da je koristio zabranjenu supstancu niketamid, a ustvari je bilo pozitivan na njegovo marker, dozvoljeni metabolit ethilnikotinamid, koji se u tijelu zadržava mnogo duže.

Zbog svega što je proživio hrvatski teniser očekuje javno izvinjenje Međunarodne teniske federacije.

"Bili su to najgori dani moje karijere i života, a nezavisno od toga da li su pogriješili slučajno ili namjerno, frustriralo me je njihovo insistiranje na visokoj kazni. Srećom, advokati iz Suda za sportsku arbitražu su razumni ljudi koji shvatili o čemu se radi. Neću tužiti ITF, ali nakon što smo saznali da su lagali i pogrešno me optužili očekujem njihovo javno izvinjenje. U svakom slučaju, biću dodatno motivisan u nastavku karijere. Sve što se dogodi u budućnosti, biće mačji kašalj u odnosu na ovo što sam doživio", izjavio je Čilić tokom prvog obraćanja javnosti poslije navodne doping afere.

Čilić je objasnio da je do problema došlo jer je uzimao dozvoljene tablete glukoze, ali da je uprkos tome doživio pravi pakao.

"Bilo je veoma neugodno prolaziti kroz proces i saslušanja na kojima tužitelji pokušavaju na sve načine da dokažu nemoguće. Dogodila se greška, jer su me optužili sa pogrešnom supstancom, a iako sam bio iskren i pošten i sve vrijeme sarađivao sa ljudima iz ITF, oni su me optužili da sam supstancu uzimao sa namjerom, i tražili čak i veću kaznu. Srećom, imao sam vrhunske advokate koji su dokazali da je to bila velika greška", dodao je Čilić.

Hrvatski Dejvis kup reprezentativac, koji se vratio tenisu prošle nedjelje na turniru Masters serije u Parizu, istakao je da neće tužiti ITF.

"Razmišljao sam o tome, ali ne želim još jednom da prolazim kroz stres koji bi mi oduzeo previše energije. Želim samo da se skoncentrišem na ono što me najviše uveseljava u životu, a to je tenis", rekao je Čilić.

(MONDO, Foto: Beta/AP/Remy de la Mauviniere)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC