• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

US OPEN: Kraj za Zikija i Nestora

Prvi favoriti US Opena u konkurenciji muških parova, Nenad Zimonjić i Danijel Nestor, poklekli su već u trećoj rundi poslednjeg gren slema sezone.

 US OPEN: Kraj za Zikija i Nestora Izvor: MONDO

Tačku na njihov ovogodišnji nastup u Njujorku stavili su Švedjanin Robert Linsted i Finac Jarko Nieminen. Skandinavci su nadigrali srpsko-kanadski dubl u tri seta - 6:4, 6:7 (11), 6:2. Meč na terenu 11 trajao je tačno dva i po sata.

Činilo se nakon dramatično dobijenog drugog seta u kojem su Zimonjić i Nestor u poslednjem gemu anulirali brejk zaostatka, a zatim spasili i tri meč lopte, pre nego što su maratonski teniski rulet rešili u svoju korist sa 13:11, da će krajnji ishod biti drugačiji.

Kratkotrajan bljesak sa kraja drugog preneli su i na početak trećeg seta. Došli su do brejk lopte i pitanje je šta bi bilo da su je iskoristili. Medjutim, nisu i momentum je prešao na drugu stranu mreže.

Ziki i Nestor uspeli su nekako da održe ravnotežu na terenu do 2:2, ali ne i posle toga. Nieminen i Linsted serijom od četiri uzastopno osvojena gema u velikom stilu okončali su ovaj duel i izborili plasman u četvrtfinale, gde ih čekaju sedmi nosioci Lukaš Dluhi i Leander Paes.

Prvi set rešen je brejkom u trećem gemu. Drugi je bio mnogo uzbudljiviji. Skandinavci su u devetom gemu prvi uspeli da oduzmu servis rivalima, da bi im se već u narednom Zimonjić i Nestor revanširali punom merom.

U dodatnom gemu par koji je bio na servisu naizmenično je 11 puta poentirao, pre nego što je srpsko-kanadski par napravio jedini mini-brejk, a zatim i poentirao za izjednačenje u setovima.

(MONDO, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC