• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nole očekuje tri seta u duelu Rodžera i Delpa

Sada, kada je siguran polufinalista, Đokovića su pitali da predvidi pobjednika u meču Federer - Del Potro koji odlučuje o tome ko takođe ide dalje.

 Nole očekuje tri seta u duelu Rodžera i Delpa Izvor: MONDO

Najbolji srpski teniser Novak Đoković rekao je poslije pobjede nad Argentincem Huanom Martinom del Potrom da je imao pad u igri u drugom setu, ali da je u cjelini zadovoljan onim što je pružio u meču.

Đoković je u drugom kolu Grupe B savladao Del Potra rezultatom 6:3, 3:6, 6:3 i obezbijedio plasman u polufinale završnog mastersa sezone u Londonu.

"On je veoma kvalitetan igrač, odlično servira i trebalo je dosta truda dok nisam uhvatio svoj ritam. Tražio sam šansu za brejk, uspio sam i veoma sam zadovoljan zbog ove pobjede. Imalo sam pad u igri u drugom setu, to ne bi smjelo da mi se događa na ovako jakom turniru, međutim, u cjelini sam zadovoljan onim što sam pokazao", izjavio je Đoković.

"Del Potro ima jedan od najjačih servisa na Turu. On ima jedan od najjačih forhenda na Turu. Morao sam da ostanem čvrst. Igrao sam loše na 3:2 u drugom setu. On je iskoristio tu šansu. Sva tri seta odlučena su brejkovima pri rezultatu 3:2. Samo mali pad koncentracije u njegovoj igri bio mi je dovoljan u trećem setu da prelomim meč", opisao je Đoković.

On je ocijenio da je, kao i startni duel protiv Rodžera Federera, odlučilo nekoliko poena. Sada je skor između Noleta i Delpa 11:4 u korist srpskog asa, koji je zabilježio 69. pobjedu u sezoni. Del Potro nastavlja turnir sa 51-15 i protiv Federera će igrati za polufinale.

"Veoma sam srećan što sam igrao najbolje kada je to bilo najpotrebnije. Obezbijedio sam polufinale što je dobra stvar, ali bez obzira na to želim da dobijem i posljednji meč u grupi", kazao je srpski teniser.

Del Potro je rekao:

"Sada mi ostaje da popravim igru i budem bolji protiv Federera. Biće to eliminacioni meč i za njega i za mene. Daću sve od sebe".

U posljednjem meču Grupe B Đoković se u subotu sastaje sa Francuzom Rišarom Gaskeom, koji je sa dva poraza na startu izgubio sve šanse da se plasira u polufinale Masters kupa. Od dosadašnjih deset međusobnih okršaja protiv Gaskea srpski as je dobio devet.

Mnogo važniji biće okršaj Federer - Del Potro, gdje će pobjednik zajedno sa Đokovićem dalje, po šansu za titulu, ali i novac.

Đoković nije mogao da se odluči ko će pobijediti u meču Federer - Del Potro.

"Teško je reći, jer je svaki meč koji su odigrali ove godine, naročito u posljednje vrijeme, bio neizvjestan. Rodžer definitivno igra bolje nego tokom većeg dijela sezone. On voli ove uslove u Londonu, voli teren. Danas je igrao sjajno protiv Gaskea. S druge strane, Del Potro ima fantastičan servis. Očekujem borbu u tri seta, ali ne mogu da kažem ko će pobijediti".

Na završnom mastersu sezone, koji se igra za nagradni fond od šest miliona dolara, drugog polufinalistu iz B grupe odlučiće duel između Federera i Del Potra, dok je iz Grupe A sigurni polufinalista Rafael Nadal.

(MONDO, Foto: Guliver/Getty Images/Lintao Zhang)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC