• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VATERPOLO: Radnički spreman za završni udarac

Kragujevčani uprkos visokoj prednosti iz prvog meča kvalifikacija za Ligu šampiona, maksimalno oprezno dočekuju duel protiv Vuljagmenija u Grčkoj.

 VATERPOLO: Radnički spreman za završni udarac Izvor: MONDO

Radnički je u prvom meču posljednjeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona ubjedljivo pobijedio Vuljagmeni (11:5), ali bez obzira na to u Grčku su otputovali sa ciljem da ostvare novu pobjedu.

U šumadijskom taboru vlada jednodušno mišljenje da se u ovu, kao i sve ostale utakmice mora ući sa imperativom pobjede, jer se samo tako može do pozitivnog ishoda.

"Uopšte ne razmišljamo o prednosti iz Kragujevca. Čuvanje rezultata nije ni sportski ni pametno, a filozofija ovog tima je da uvijek ide na pobjedu. To nas je krasilo od prvog dana, pa ćemo i u ovaj meč, ali i u sve ostale do kraja sezone, ući sa ciljem da trijumfujemo. Posao još uvijek nije završen, sigurno je da će i Vuljagmeni pružiti svoj maksimum, jer nema šta da izgubi", rekao je Dejan Jovović, trener Radničkog, koji je ekipu ranije poveo u Grčku, a zatim iskoristio priliku da odradi šest sparing treninga sa šampionom te zemlje, Olimpijakosom.

Slavko Gak, koji je branio godinu dana boje Vuljagmenija, za taj tim ima samo riječi hvale.

"To je klub za svaki respekt i jedan od najbolje organizovanih evropskih timova. Ekipa je uglavnom sastavljena od igrača poniklih u sopstvenom pogonu, među kojima je dosta reprezentativaca. Vuljagmeni nema vatrene pristalice, ali ima dosta navijača i sigurno će bazen biti ispunjen do posljednjeg mjesta. Imaće domaći vjetar u leđa sa tribina, ali mislim da je sve u našim rukama i da ćemo privesti ove kvalifikacije kraju na najbolji mogući način", rekao je Gak.

Ako Radnički uspješno okonča kvalifikacije, poznato je sa kim će se sastati u grupnoj fazi Lige šampiona. U grupi B za rivale će imati rumunskog šampiona Oradeu, koja je bila bolja od Sinteza iz Kazanja, a zatim i timove koji su ranije dobili "vajld kard" - Partizan, Galatasaraj (Turska), Špandau (Nemačka) i Brešu (Italija).

Duel Vuljagmenija i Radničkog igra se u subotu od 15 časova.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC