• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LONDON: Federer prerano otpisan!

Poslije sjajnog duela sa Del Potrom, Federer napravio preokret i ostao u igri za 7. titulu na Masters kupu. U polufinalu sastaće se sa Nadalom.

 LONDON: Federer prerano otpisan! Izvor: MONDO

Švajcarski teniser Rodžer Federer izborio je plasman u polufinale završnog mastersa sezone u Londonu, pošto je danas u poslednjem kolu Grupe B savladao Argentinca Huana Martina Del Potra rezultatom 4:6, 7:6 (7:2), 7:5.

U direktnom duelu koji je odlučivao ko će izaći na megdan Rafealu Nadalu, Del Potro je poslije preokreta i dva sata i 27 minuta igre uspio da dođe do pobede i poboljša učinak u međusobnim duelima na 8:5.

Del Potro je dobro počeo prvi set i poveo sa 5:1, Federer je bio blizu povratka smanjio je na 5:4, ali Argentinac je ipak prvi upisao set na semafor. U drugom je Del Potro prvi napravio brejk i poveo sa 3:1, Federer je ubrzo uzvratio i izjednačio na 3:3. U taj brejku Švajcarac je bio bolji i pobijedio je sa 7:2 u poenima.

Del Potro je i u trećem setu prvi napravio brejk i stigao do prednosti od 3:1, a Federer je ponovo bio najbolji kad je bilo najpotrebnije i slavio sa 7:5.

Masters kup u Londonu igra se za nagradni fond od šest miliona dolara, a titulu brani Đoković, dvostruki šampion. Šansu da sedmi put bude prvak sačuvao je Federer, dok će Nadal i Vavrinka igrati za svoj prvi trofej na završnom turniru sezone.

Polufinala su u nedjelju, finale u ponedjeljak.

(MONDO, Foto: Guliver/Getty Images/Julian Finney )

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC