• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LONDON: Nole, a sad na spavanje!

U meču koji je morao da igra, ali ne i da pobijedi, Novak Đoković dobio je Rišara Gaskea u tri seta i tek poslije dva sata i 11 minuta!

 LONDON: Nole, a sad na spavanje! Izvor: MONDO

Novak Đoković završio je takmičenje u Grupi B na finalnom turniru Masters serije u Londonu sa tri pobjede, poslije Rodžera Federera i Huana Martina Del Potra nadigrao je i Rišara Gaskea u meču koji nije imao rezultatski značaj.

Stoga, i najvažniji podatak je da je Đoković proveo na terenu duga dva sata i 11 minuta, veče prije unapred zakazanog polufinala sa neumornim Stanislasom Vavrinkom.

Poslije 7:6, 4:6, 6:3, Đokoviću je najpotrebniji odmor i miran sanNovak Đoković završio je takmičenje u Grupi B na finalnom turniru Masters serije u Londonu sa tri pobjede, poslije Rodžera Federera i Huana Martina Del Potra nadigrao je i Rišara Gaskea u meču koji nije imao rezultatski značaj.

Stoga, i najvažniji podatak je da je Đoković proveo na terenu duga dva sata i 11 minuta, veče prije unapred zakazanog polufinala sa neumornim Stanislasom Vavrinkom.

Poslije 7:6, 4:6, 6:3, Đokoviću je najpotrebniji odmor i miran san!

U nedelju od 21 čas igraće protiv Vavrinke, stare mušterije, ali uvijek neugodnog rivala, za novo finale na završnom turniru u Londonu, gde brani titulu iz 2012. i gdje je slavio i 2009. godine. Đoković će u tom trenutku već znati ime potencijalnog rivala u finalu, jer se u nedelju od 15 časova u prvom polufinalu sastaju Rafael Nadal i Federer.

Đoković je sa tri pobjede u grupi sakupio 600 ATP bodova i maksimalnih 568.000 dolara, po 142.000 za učešće na turniru i potom svaku pobjedu u prvoj fazi.

Gaske je ove večeri uspeo da osvoji prvi set u mečevima sa Đokovićem još od 2007. godine i, takođe, duela u grupnoj fazi završnog turnira u sezoni, koji je tada bio održavan u Šangaju. To je do danas ostala Francuzova jedina pobjeda nad Đokovićem u, sada već, 11 međusobnih duela.

Đokovića u nedelju očekuje 17. meč sa Vavrinkom s kojim ima skor 14:2 i kojeg je pobijedio 13 puta uzastopno. Posljednji put, igrali su prošle nedelje u četvrtfinalu Mastersa u Parizu kada je bilo 6:1, 6:4.

Ovo je bila Novakova 20. uzastopna pobjeda od poraza u finalu US Opena od Nadala, početkom septembra.

Gaske se od Londona oprostio sa tri poraza u grupi, ali je "skupo" prodao kožu i Đokoviću i Federeru i Del Potru. Nadamo se da ovi napori iz rezultatski ne baš bitnog duela neće ostaviti traga na Novaka pred duel sa Vavrinkom, iako se radi o samom kraj iscrpljujuće i duge sezone, tokom koje je Đoković upisao 70 pobjeda.

Za sada...

Očekuju ga još najviše četiri meča do kraja sezone, prvo u Londonu, a potom u Beogradskoj areni u duelu sa Češkom, u finalu Dejvis kupa.
(MONDO:Foto: Guliver/Getty Images/Michael Regan)!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC