• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak: Rafa i ja guramo jedan drugog

Novak Đoković konstatovao je da ga rivalitet koji ima sa Rafaelom Nadalom čini boljim sportistom i da je isto i sa drugom stranom.

  Novak: Rafa i ja guramo jedan drugog Izvor: MONDO

Rafael Nadal i Novak Đoković sastali su se u ponedeljak uveče 39. put od prvog duela 2006. godine, ponovo kao najbolja dvojica tenisera na svijetu, iako su nedavno zamijenili pozicije na ATP listi.

Ovog puta, pobijedio je Srbin koji je sa dva trijumfa rezultatom 6:3, 6:4 nad španskim teniserom donekle odgovorio rivalu na seriju od tri poraza. I to je tako stalno...

Malo je rivalstava u svijetu sporta trenutno koje mogu da se mere sa onim između Đokovića i Nadala. Rivalstvo, koje ne znači i zlu krv i netrpeljivost, već poštovanje i uvažavanje, pokreće i Novaka i Rafu da budu bolji. Poslije treće titule na završnom turniru Masters serije u Londonu, ujedno i 22. uzastopne pobjede od kada ga je Nadal nadigrao u finalu US Opena, Đoković je objasnio da ga baš to rivalstvo tjera da svaki put bude bolji i bolji.

"Teramo jedan drugoga do krajnjih granica. Jedan drugoga činimo boljim igračima", rekao je Đoković, pred put u Beograd gdje će nastupiti u finalu Dejvis kupa protiv Češke i imati priliku da niz dotera do 24 pobjede bez poraza.

"Znajući da postoji ovaj drugi, tjeramo sami sebe da još snažnije radimo na svojoj igri. To se naročito primjećuje kada igramo jedan protiv drugog. Svaki put kada bih izašao na teren, a s druge strane bio on, to je bio veliki izazov za mene", govorio je Đoković pred engleskim novinarima.

Đoković je imao nevjerovatnu seriju od sedam uzastopnih pobjeda nad Nadalom tokom 2011. i početkom 2012. godine, ali je od tada Rafa uspješniji i dobio je šest od devet duela, računajući i finale i polufinale Rolan Garosa, kao i finale US Opena. Trenutni skor je 22:17 za godinu dana starijeg Španca, kojeg niko na ATP turu nije pobijedio ni približno često kao Đoković.

Novak kaže da su ga pomenuti porazi na Rolan Garosu i US Openu ove sezone dodatno motivisali za finiš 2013. gde je htio da dokaže, prije svega sebi, da nije inferioran.

"Poslije finala US Opena, morao sam malo da usporim i sagledam sve segmente svoje igre, kako bih vidio gdje sam griješio, naročito u meču protiv njega. Morao sam da shvatim šta je potrebno da popravim kako bih ga pobijedio. Postoji veliki tim ljudi koji su oko mene i koji su surovi profesionalci, a oni su mi u tom smislu mnogo pomogli kako bih popravio igru i, rezultati su došli", rekao je Đoković.

"Mislim da rezultati govore u prilog tome da sam napravio veliki pomak u svojoj igri u posljednja dva, tri mjeseca".

Od poraza u Njujorku, Đoković je zabilježio dve pobjede u polufinalu Svetske grupe Dejvis kupa protiv Kanade, potom osvojio Peking, Šangaj, Pariz i, na kraju, London, gdje je spriječio Nadala da osvoji najznačajniji turnir u karijeri koji još nema!

Sa skorom 22-0, Đoković je uradio sve što je mogao da zadrži korak za Nadalom na ATP listi i podigne samopouzdanje uoči početka priprema za 2014. godinu, koju takođe počinje odbranom bodova na Australijan Openu, njegovom omiljenom gren slem turniru.

"Ovo može da posluži kao odlična odskočna daska. Veoma sam motivisan i inspirisan kako bih se, prije svega odmorio, a onda oporavio i pripremio za sljedeću sezonu. Kada to uradim, doći će na red priprema igre za Australijan Open".

Novak ima skor 41-21 u finalima u karijeri, a 7-2 u upravo završenoj ATP sezoni. Do kraja godine imaće priliku da drugi put osvojio Dejvis kup (prva titula stigla je 2010. godine protiv Francuza). Ukoliko sa saigračima iz reprezentacije uspije da ponovi uspjeh od pre tri godine, nadaćemo se da će uslijediti sve ono što je uslijedilo i 2011!

A, to su 43 uzastopne pobjede na ATP turu i proboj na prvo mjesto na ATP listi.

Novak je iz Londona poneo 1.500 ATP bodova i ček na 1.923.000 dolara. Samo sedmorica tenisera u 44 godine dugoj istoriji finala Masters serije osvajala su tri puta ovaj turnir, a to su Rodžer Federer (6), Ivan Lendl i Pit Sampras (5), Ilije Nastase (4), Boris Beker, Džon Mekinro i Novak Đoković (3).

(MONDO, Foto: Beta/AP/Alastair Grant )

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC