• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nova akcija crno-bijelih: Puštaju brkove!

Pročitajte zašto!

 Nova akcija crno-bijelih: Puštaju brkove! Izvor: MONDO

Nakon što su skrenuli pažnju javnosti na veliki zdravstveni problem - rak dojke, rukometaši Partizana uradiće novo dobro djelo.

Ovog puta u fokusu su muškarci i još jedan veliki zdravstveni problem - rak prostate.

U saradnji sa organizacijom "Movember", Rukometni klub Partizan želi da utiče na svijest muškaraca. Ideja je da se pozovu svi muškarci da tokom novembra puštaju brkove.

To će uraditi i rukometaši Partizana. Oni će puštati brkove tokom novembra do utakmice protiv Vardara 20. novembra.

"Ono što je mjesec oktobar za žene i za borbu protiv raka dojke, to je novembar za muškarce i za borbu protiv raka prostate. Deseti 'Movember' (www.movember.com) i ove godine poziva muškarce iz cijelog sveta da tokom novembra puštaju brkove i time daju svoj doprinos podizanju svijesti o raku prostate, ali i o ostalim 'muškim' bolestima", piše u saopštenju.

Movember je kovanica nastala od reči Mos, u slengu naziv za brkove (moustache) i november, engleski naziv za mjesec novembar. Pokret Movember je krenuo iz Australije, kada je nekolicina muškaraca odlučila da upotrebi simbol muškosti i testosterona u nadi da će na šaljiv način prenijeti krajnje ozbiljnu poruku - potrebu o preventivi još jedne opake bolesti, raka prostate.

Ako želite da postanete jedan od članova bratstva, postoji samo jedno pravilo: na početku mjeseca se obrijete, a onda tokom cijelog mjeseca puštate brkove.

Prošle godine milion muškaraca, ali i žena koje su ih podsticale na puštanje brkova, sakupilo je čak 147 miliona dolara.

Podaci o bolesti su zapanjujući: svake tri minute jednom muškarcu se dijagnostikuje karcinom prostate, a svakih 13 minuta od iste bolesti jedan muškarac umre.

(MONDO, foto: www.movember.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC