• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DK: Česi spremni za finale, podloga im spora

Radek Štepanek najavio maksimalnu borbu za odbranu Dejvis kupa, dok Tomaš Berdih očekuje da šampion bude riješen u dubl partiji.

 DK: Česi spremni za finale, podloga im spora Izvor: MONDO

Reprezentacija Češke održala je konferenciju za novinare u Kombank areni, uoči finala Dejvis kupa protiv Srbije, koje počinje u petak.

Njihovi singl igrači, Berdih i Štepanek, vjeruju da mogu do trijumfa na gostujućem terenu i na podlozi za koju smatraju da više odgovara Đokoviću i drugovima.

"Činimo sve da se priviknemo na podlogu, koja je odlično pripremljena, ali je malo sporija, tako da teniseri Srbije budu u prednosti. Mislim da tu, ipak, neće biti problema. Ja se osjećam odlično, spreman sam za finale pošto sam imao nedelju dana slobodno poslije Mastersa u Parizu i učiniću sve da dam što veći doprinos timu", izjavio je Radek Štepanek.

Tomaš Berdih smatra da Češka, iako je aktuelni šampion Dejvis kupa, nije favorit protiv ekipe koju predvodi Novak Đoković.

"Kada za Srbiju igra Novak, ona je jedna od najjačih reprezentacija na svijetu, a činjenica da su uz to domaćini, proizvodi ih u favorite ovog meča".

Sedmi teniser svijeta vjeruje da će subotnji okršaj dublova biti prekretnica i da će pobjednik te partije biti bliži tituli.

"Potrebno je da od samog početka budemo agresivni, a za dubl da pripremimo naš najjači tim. Do sada smo Štepanek i ja zabilježili 13 Dejvis kup pobeda uz jedan poraz i to svakako ide nama u korist".

Selektor Češke Jaroslav Navratil, koji se osjeća bolje i pušten je iz bolnice, po "hitnom postupku" je dobio zamjenu u liku Vladimira Šafarika.

"Nemam iskustvo vođenja tima, uvijek sam bio iza glavne scene i ovo je za mene nova situacija. Uprkos svemu, jedva čekam da izađemo na teren. Uvjeren sam da će sve zavisiti od igrača. Dobre informacije o zdravlju našeg trenera unose mir u ekipu", rekao je on.

(MONDO, Foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC