• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đoković: Možda Duci iznenadi Berdiha!

Lider "orlova" spreman da u finalu Dejvis kupa zaigra i u dublu, ako bude procijenjeno da je to u interesu tima.

 Đoković: Možda Duci iznenadi Berdiha! Izvor: MONDO

Novak Đoković u velikom stilu je završio sezonu na ATP Turu, serijom od 20 pobjeda na četiri važna turnira, a uz to i dvije pobjede u polufinalu Dejvis kupa protiv Kanade.

Sigurno je da niko nema veću želju od njega da tako nastavi i u meču protiv Češke, u kome Srbija ima šansu da po drugi put prigrli trofej Dejvis kupa.

Žrijebom je odlučeno da finale u petak od 16 časova "otvori" duel Đoković - Štepanek, a da nakon toga igraju Lajović i Berdih.

"Mi, igrači, osjećamo veliko uzbuđenje uoči ovog vikenda, koji može da bude istorijski za našu zemlju. Spreman sam za sve napore, spreman je i Duci (Dušan Lajović). Nažalost, nemamo Janka u timu, ali moram da kažem da je on tokom posljednja tri mjeseca uradio sve da se oporavi i da mu nije lako što sa terena neće moći da doprinese uspjehu reprezentacije", rekao je za RTS osvajač završnog Mastersa u Londonu.

Novak ističe da je neigranje Tipsarevića i Troickog hendikep, ali da ne smije da bude i alibi.

"Imamo odličnu atmosferu, osjećamo imperativ pobjede. Nema Janka i Viktora, ali iza nas će biti 17-18.000 navijača, tako da vjerujem da imamo dobre šanse za trijumf".

Srpski vodeći igrač rekao je da "ne isključuje" mogućnost da u finalu igra sva tri dana, dakle i u subotnjem dublu, ali je sada još rano za odluku.

"Imamo izbor. Ika (Ilija Bozoljac) je podjednako dobar u dublu i u singlu, Duci je nedavno osvojio jak 'čelindžer', blizu je prvih 100 na ATP listi... Dobiće istorijsku priliku da igra protiv Berdiha, biće nervozniji u početku, ali mislim da će ga publika nositi i da možda može da napravi iznenađenje, nikad se ne zna".

"Što se tiče mog nastupa u dublu, vidjećemo kakav bude rezultat poslije prvog dana i u skladu sa tim ćemo planirati šta dalje",
završio je Novak Đoković.

Dušan Lajović spreman je da pruži partije na najvišem nivou za nacionalni tim.

"Veoma sam uzbuđen što ću igrati za Srbiju i to prvi put meč na tri dobijena seta i važeći duel. Prošli put, na debiju u Nišu protiv Šveđana dobio sam priliku kada je pitanje pobjednika već bilo odlučeno. Naporno treniram i spreman sam za duel sa Tomašom Berdihom", rekao je mladi Lajović poslije žrijeba.

On smatra da ima "keca u rukavu".

"Berdih ne zna kako ja igram i to može biti prednost za mene. Ja sam gledao mnogo njegovih mečeva i na TV i uživo, a Novak i Janko sigurno mogu da me upoznaju sa još nekim taktičkim stvarima, jer su igrali protiv njega i poznaju ga".


"Činjenica je da nisam igrao duge mečeve u tri seta, ali moja jača strana može biti fizička sprema i nadam se da će to odlučivati",
naveo je Lajović, koji će u petak tek drugi put zaigrati za Srbiju.

OBRADOVIĆ: NOVAK TRENUTNO NAJBOLJI, LAJOVIĆ ŽELI DA SE DOKAŽE



Selektor Srbije Bogdan Obradović svjestan je da Srbija neće igrati u najjačem sastavu, alii uprkos tome vjeruje u svoj tim.

"Igraćemo bez Tipsarevića, kome je sve to teško palo, jer je dao sve od sebe prethodnih nedjelja da zaliječi povredu pete i bude u sastavu reprezentacije. Odradio je mnogo terapija i pregleda, ali ipak ne može da igra. Zamijeniće ga Dušan Lajović, koji želi da se dokazuje, mlad je i pruža mu se odlična prilika", istakao je Obradović poslije žrijeba.

Selektor Srbije smatra da je dobro po tim što će najbolji teniser Novak Đoković igrati prvu partiju.

"Prije Lajovića na teren će izaći Novak i nadamo se da ćemo ostvariti dobar rezultat. Jasno je da je svaki meč u Dejvis kupu naporan, ali Novak trenutno igra najbolji tenis na planeti, što je i potvrdio u finalu Masters kupa, pobjedom nad Rafaelom Nadalom, prvim igračem svijeta".

"Vjerujem da će i njemu i ostalima više od 20.000 gledalaca na tribini dati dodatnu energiju na terenu i da će im pomoći. Poslije tog početka, koji se nadamo da će biti dobar, imaćemo i naredna dva dana da se borimo i pokušamo da ostvarimo pobjedu", dodao je Obradović.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC