• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lajović: Želim da budem zvijezda u nedjelju

Najmlađi član Dejvis kup tima Srbije spreman je za veliki izazov protiv Češke i ističe da bi posljednjeg dana želio da bude centralna figura.

 Lajović: Želim da budem zvijezda u nedjelju Izvor: MONDO

Dušana Lajovića od sutra do nedjelje očekuje najveći izazov u karijeri. Sa reprezentacijom Srbije boriće se za osvajanje drugog trofeja Dejvis kupa.

Prvi meč očekuje ga u petak, kada će se suprotstaviti Tomašu Berdihu, najboljem igraču aktuelnog šampiona Dejvis kupa.

"Najbolje rangirani igrač koga sam pobijedio je Žeremi Šardi. Znam da su okolnosti takve da nije bilo drugog izbora, ali daću sve od sebe da pokušam da iznenadim Berdiha. Pokušaću da iskoristim svo svoje dosadašnje iskustvo, a naravno drugi momci iz tima će mi pomoći savjetima. Osim meča protiv Švedske, učestvovao sam i na Svjetskom kupu u Dizeldorfu, što je takođe dragocjeno iskustvo. Osjećam se odlično i treniraću pred veliki meč sa Novakom",
rekao je Lajović, istakavši da je veoma uzbuđen što će nastupati umjesto Janka Tipsarevića, ali i da je spreman za veliki izazov.

On je rekao da se dobro osjeća što je bio centralna figura prve konferencije za medije poslije žrijeba, ali da mu je želja "da bude zvijezda konferencije u nedjelju".

Najbolji teniser Srbije Novak Đoković je istakao da ekipa ima uz sebe još jednog talentovanog igrača.

"Pridodali smo timu još jednog igrača sa velikim potencijalom, koji može da igra dobro protiv vrhunskih tenisera i njegovo vrijeme tek dolazi. Svi ćemo ga bodriti. Ja igram prvi i naravno daću sve od sebe da u startu povedemo sa 1:0, što će mnogo značiti i njemu. Naravno da nemam energije, ali do posljednjeg atoma snage ću se boriti za Srbiju".

On je istakao da je najvažnije da Lajović odigra bez pritiska.

"Svako može da ti da savjet, ali dok sam ne osjetiš na svojoj koži sve pada u vodu. Dušan nema pritisak da mora da pobijedi, već da da sve od sebe. A ja znam da je on dobar i vrijedan momak. Uz publiku i njegov maksimum sve može da se desi. On mora da vjeruje u svoju pobjedu, a mi u njega vjerujemo", dodao je Novak.

I selektor Bogdan Obradović vjeruje u Lajovića.

"Meni je sa jedne strane žao što Viktor i Janko nisu u timu, ali nemamo vremena da to analiziramo. Duca je od početka na pripremama, ovo je jedna od njegovih velikih šansi u karijeri. Prethodno je osvojio dva čelindžera, u dobroj je formi. Pritisak je veliki, ali i ulog. Ono što je bitno mi smo jedinstven tim i vjerujemo jedni u druge",
rekao je Obradović i osvrnuo se na dubl meč.

"Nenad Zimonjić je spreman da igra sa svakim od ostalih momaka iz tima. Sve opcije za njegovog partnera su otvorene", dodao je selektor, a zatim se nadovezao Novak riječima da je "u igri" i varijanta da on bude uz Zikija u subotu, ali da će odluku o tome donijeti nakon prvog takmičarskog dana.

Nenad Zimonjić, koji će nastupom u subotu postati najstariji učesnik u istoriji Dejvis kup finala, vjeruje u pobjedu.

"Mislim da do sada nismo bili u ovakvoj situaciji, ali s obzirom na to da smo već bili šampioni znamo da nikada nije idealno i da moramo da se izborimo. Dva puta u četiri seta smo izgubili od Čeha, ali bile su drugačije okolnosti i nismo dali sve od sebe. Možemo da pobijedimo njihov tim, bez obzira što Štepanek i Berdih imaju odličan skor", rekao je Zimonjić.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC