• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ANKETA: Može li Srbija opet do "salatare"?

Srbija u 16 časova u Areni započinje bitku za trofej Dejvis kupa protiv aktuelnog šampiona, Češke. Mogu li Đoković i ekipa do drugog pehara?

 ANKETA: Može li Srbija opet do "salatare"? Izvor: MONDO

Nekoliko sati ostalo je do početka velikog finala Dejvis kupa, u kojem će Srbija pred svojom publikom ugostiti prošlogodišnje osvajače pehara, reprezentaciju Češke.

Novak Đoković i Radek Štepanek otvoriće finalni duel Svjetske grupe Dejvis kupa od 16 časova u Kombank areni.

Najbolji igrač Srbije i iskusni češki reprezentativac do sada su karijeri odigrali devet duela i Đoković ubjedljivo vodi u međusobnim okršajima. Nole je dobio osam mečeva, od čega sedam posljednjih na ATP turu. Štepanek, 44. igrač svijeta, slavio je samo jednom, u četvrtfinalu turnira u Roterdamu, i to davne 2006. godine. Ove sezone Novak ga je pobijedio na Australijan Openu u tri seta (6:4, 6:3, 7:5).

Doduše Čeh se može pohvaliti trijumfom u Dejvis kupu nad Đokovićem u dublu. Naime, u polufinalnom meču 2010. godine, on je u paru sa Tomašom Berdihom nadigrao Novaka i Nenada Zimonjića u igri parova sa 6:3, 1:6, 4:6, 1:6, ali je Srbija na kraju slavila sa 3:2, a zatim je i osvojila jedinu "salataru" do sada.

U drugom duelu prvog dana takmičenja sastaće se Dušan Lajović i Tomaš Berdih. Za mladog srpskog tenisera to će biti najveći izazov u karijeri, budući da je dobio priliku da zamijeni povrijeđenog Janka Tipsarevića u najvažnijem duelu nacionalnog tima.

Lajović, koji na ATP listi zauzima 117. mjesto, nikada nije odmjerio snage sa najboljim igračem Češke. Berdih, šesti reket svijeta, ove godine u Dejvis kupu ostvario je pet pobjeda, bez poraza, četiri u singlu protiv igrača Švajcarske i Argentine i jedan trijumf u igri parova sa Lukašom Rosolom.

On je za 11 godina igranja u nacionalnom timu zabilježio 43 pobjede i 13 poraza.

Lajović je sa druge strane upisao samo jedan nastup za Srbiju na meču protiv Švedske u prvom kolu prošle godine u Nišu, ali pobjeda nad Filipom Prpićem nije uticala na ishod duela, budući da je tim Bogdana Obradovića prije toga već izborio plasman u narednu rundu.

Ishod prvog dana umnogome će uticati i na odluke trenera za sastav dubla. Obradović i Đoković najavili su da će biti poznato sa kim će Nenad Zimonjić igrati subotnji meč tek pošto se završe mečevi u petak. Zvanično su prijavljeni Ilija Bozoljac i Zimonjić sa jedne, odnosno Lukaš Rosol i Jan Hajek sa druge strane, ali sva je prilika da će biti promjena.

Nije isključeno da će Đoković igrati sva tri dana, kao i to da će Vladimir Šafarik, koji mijenja bolesnog selektora Jaroslava Navratila, ubaciti u subotu "u vatru" Štepaneka i Berdiha, koji su najbolji dubl Češke koji je ikada nastupao za reprezentaciju sa skorom 13-1.

Češka brani trofej osvojen prošle godine, drugi u istoriji, nakon što su prvu "salataru" prigrabili 1980. pod imenom Čehoslovačka, dok je Srbija trijumfovala jednom u Dejvis kupu 2010. godine, takođe u Kombank areni.

Šta Vi mislite? OVDJE možete da glasate...

(MONDO, foto: TSS)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC