• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

F1: Magnusen u Meklarenu

Šampion Formule Reno 3.5 voziće naredne godine uz Džensona Batona. Zamijeniće u britanskoj ekipi Serhija Pereza.

 F1: Magnusen u Meklarenu Izvor: MONDO

Ekipa Meklarena potvrdila je da će Serhio Perez poslije samo jedne sezone napustiti njihov tabor i da će drugi vozač ekipe u 2014. biti talentovani Danac Kevin Magnusen.

"Presrećan sam što ću debitovati u Formuli 1 u ekipi Maklarena. Jednostavno - to je najbolji tim. Od malena sam sanjao da vozim za Meklaren i nije pretjerano reći da sam svaki dan u životu posvetio tom cilju, da budem vozač F1 i to baš u engleskoj ekipi", rekao je Magnusen, šampion Formule Reno 3.5.

Sin bivšeg F1 vozača Jana Magnusena, koji je takođe vozio za Meklaren, ali i Stjuart, biće drugi vozač ekipe, dok će "alfa i omega" ostati Dženson Baton.

"Veoma sam zadovoljan što ću voziti uz Džensona. On je brz, odličan klupski kolega, iskusan i tehnički vrlo potkovan.On je šampion Formule 1, ono što ja želim da postignem u karijeri, i spreman sam da što više naučim od njega", dodao je 21-godišnji Danac.

On je pažnju čelnika Meklarena, sportskog direktora Sema Majkla, skrenuo prošlog novembra na testiranju bolida MP4-27 u Abu Dabiju. Tokom tri dana probnih vožnji ostvario je najbrže vrijeme među mladim vozačima, a prije toga vježbao je na simulatoru. Neposredno prije toga dobio je superlicencu za Formulu 1.

"Imam veliko poštovanje za svakog člana Meklarenovog tima i svima dugujem veliku zahvalnost, ali najviše Martinu Vitmaršu, šefu ekipe i čelnim ljudima jer su mi dali šansu", rekao je novi vozač Meklerena.

(MONDO, foto: Guliver/Getty images/Mark Thompson)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC