• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DEJVIS KUP (FINALE): Srbija vodi, Nole sjajan

Srbija je povela u finalu Dejvis kupa 1:0. Novak Đoković je pred 15.000 gledalaca u Kombank areni bio bolji od Radeka Štepaneka 7:5, 6:1 i 6:4.

 DEJVIS KUP (FINALE): Srbija vodi, Nole sjajan Izvor: MONDO

Počelo je...

Možda već u subotu, ali najvjerovatnije u nedelju, znaće se šampion Dejvis kupa za 2013. godine.

Da li će to biti po drugi put u svojoj istoriji Srbija ili će Republika Češka odbraniti trofej, saznaćemo poslije velikog okršaja u Kombank areni.

Srbija će u finalu nastupiti oslabljena bez suspendovanog Viktora Troickog i povrijeđenog Janka Tipsareviča.

Prvi adut Bogdana Obradovića i našeg Dejvis kup tima biće Novak Đoković, od koga se očekuje da već u prvom meču protiv Radeka Štepaneka osvoji bod. Njima dvojici će to će biti deseti duel, a samo jedan je pripao Čehu.

U drugom meču sastaju se Dušan Lajović i Tomaš Berdih.

TOK MEČA...

I SET

Đoković je prilično lako riješio svoj servis na početku duela, dok se Štepanek pomalo mučio. Ekspresno je Nole stigao i do 2:1 i vidi se da je maksimalno koncentrisan dočekao finale.

Štepanek je uzvratio, ali opet uz muku. Đoković je drugi put na servis rivala osvojio dva poena...

Treće vođstvo Đoković i još jedan dobijen gem sa "nulom".

Vidjelo se da je pitanje trenutka kada će Nole ozbiljno napasti servis Čeha i to se dogodilo u šestom gemu. Vezao je tri brejk lopte, prvu nije iskoristi, ali drugu jeste. Štepanek je ispucao lopticu u aut i posle "čelendža" gem je pripao Srbinu.

Ali, ni Štepanek se nije dao.

Uspio je da ozbiljno priprijeti Novaku pri rezultatu 4:2. Stigao je čak do tri brejk lopte, ali je prvo jedna duga razmjena pripala Noletu, pa je uz pomoć "sokolovog oka" drugi reket svijeta dobio as i na kraju osvojio još jedan vrlo lijepo izgrađen poen.

Štepanek je sve bolji...

Lako je osvojio svoj gem i opet vezao tri brejk lopte. Prošao je novi as Noleta za 15:40, ali ne i slajs... Loptica je otišla van terena i Čeh se potpuno vratio u set.

Uspio je Đoković da povede 0:30 u desetom gemu, ali je Štepanek "dodao gas" i izjednačio na 5:5.

Drugi brejk u pravom momentu!

Perfektno je Novak odigrao u 12. gemu, stizao je sve, pogađao i konačno je podigao publiku na noge. Prvi set finala Dejvis kupa pripada Srbiji!


TOK MEČA...

III SET

Prvi put u meču, Češka vodi. Štepanek je osvojio prvi gem u trećem setu. Za sada niko ne posustaje, Štepanek očigledno želi da što više umori Đokovića pred duele u nedelju.

II SET

Početak drugog seta nije turbulentan. I jedan i drugi teniser uspijevaju da zadrže servis... Čeh je imao čak tri brejk lopte, dve kod 15:40, kasnije još jednu, međutim, Nole se izvukao.

Sve se nekako sporo dešavalo na početku drugog dijela igre. Štepanek nije iskoristio šansu, ali je onda Đoković pokrenuo uragan, a njegov rival nije imao gdje da se sakrije. Osvajao je Novak gem za gem i tako do pet vezanih za vođstvo do 2:0.


III SET

Prvi put u meču, Češka vodi. Štepanek je osvojio prvi gem u trećem setu. Za sada niko ne posustaje, Štepanek očigledno želi da što više umori Đokovića pred duele u nedelju.

Prvi je zapeo Novak, ali je nekako uspio da se izvuče iz nezgodne situacije. Rezultat je 2:2.

Bez većih uzbuđenja, rezultat je ponovo izjednačen, 3:3.

Konačno se nešto bitnije desilo u trećem setu. Đoković je napravio brejk i stigao na korak da Srbiji donese prvi poen u finalu.

Gotov je prvi meč finala. Đoković je pobijedio, Srbija vodi!


Finalni meč u Areni prati blizu 15.000 ljudi, a među njima je i predsjednik Srbije Tomislav Nikolić, koji je u društvu prvog čovjeka TSS Vuka Jeremića i predsjednika ITF Frančeska Riči Bitija. Nikolić i Jeremić su u jednoj pauzi između gemova, dok je sa razglasa išla melodija "Marš na Drinu" dlanovima davali ritam. Tik uz teren, a pored boksa srpskog tima, u kome sjedi i povrijeđeni Janko Tiparević, smješteni su Đokovićeva vjerenica Jelena Ristić, ali i Kiki Lesendrić i braća Sergej i Branislav Trifunović. Publika je i prije početka meča Đokovića i Štepaneka napunila Arenu i navija poštujući teniska pravila, mada su pojedinci u nekoliko navrata glasnim dobacivanjem tokom pripreme za servis tenisera pokušali da iznerviraju gosta iz Češke.
(MONDO:Foto:MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC