• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DK: Česi finale vratili na "nulu"

U drugom meču finala Dejvis kupa u Beogradu Dušan Lajović izgubio od Tomaša Berdiha 0:3. Pred duel dublova u subotu niko nema prednost.

 DK: Česi finale vratili na "nulu" Izvor: MONDO

Dušan Lajović nije uspio!

Mladi srpski teniser motivisan je dočekao šansu u Dejvis kupu. Vidjelo se odmah poslije prvih gemova da će sve učiniti da napravi iznenađenje, ali protiv pet godina starijeg, daleko iskusnijeg i prije svega kvalitetnijeg Tomaša Berdiha nije mogao.

Češka je u finalu Dejvis kupa izjednačila na 1:1. Berdih je do prvog poena za goste stigao sa maksimalnih 3:0 (6:3, 6:4, 6:3).

Meč je trajao sat i 57 minuta.

U subotu je možda i najvažniji meč na turniru - duel dublova. U srpskom taboru su ubijeđeni da će boje Češke braniti Radek Štepanek i Tomaš Berdih, ali ne otkrivaju ko će od Srba biti s druge strane mreže. Tačnije, još nije poznato ko će se pridružiti Nenadu Zimonjiću.

Treći meč finala počinje u 16 sati.

Lajović je u Kombank areni imao podršku oko 15.000 navijača, baš kao i Novak Đoković prije njega. Očekuje se da najveća dvorana u Srbiji bude ispunjena do posljednjeg mjesta u subotu.

Što se dešavanja na terenu tiče, Berdih je u svakom od tri seta uspijevao da napravi po jedan brejk. Lajović nijednom nije došao u situaciju da oduzme servis Čehu iako je u posljednjem setu svaki put dobijao prva dva poena na Berdihov servisgem.

TOK MEČA

I SET

Izjednačeno je, ali raduje igra Lajovića, koji imao nekoliko vrhunskih poena. Dušan se sjajno brani, ima podršku publike i za sada djeluje vrlo spreman za veliki meč.

Trenutno je 2:2!

Lajović je u sedmom gemu prvi put ozbiljno priprijetio na Berdihov servis. Osvojio je prva dva poena, ali je onda ubitačan servis Čeha došao do izražaja.

TROICKI NIJE MASKOTA

Maskoti orlu ITF nije dozvolio ulazak u Arenu jer je to Viktor Troicki - informacija je koja se proširila brzinom svjetlosti. Netačno. Momak koji inače nosi kostim orla i pojavljuje se na sportskim priredbama kada nastupa nacionalni tim Srbije bio je spriječen da dođe, objasnili su nam organizatori razlog Miretovog izostanka sa finala. Dakle, nema govora o tome da je Troicki pokušao da se ušunja u Arenu iako mu pravilnik ITF zabranjuje da prisustvuje događajima pod njihovim okriljem sve dok je pod suspenzijom. Ipak, nekoliko ljudi u publici je nosilo maske sa likom Viktora Troickog u znak podrške srpskom teniseru.
Nažalost, srpski igrač je posustao u finišu seta. Lajović je poveo 30:0, ali je onda napravio dvije duple servis greške i dozvolio Berdihu da bez borbe priđe. Nije ga išao prvi servis, a to je Čeh maksimalno koristio.

Berdihu je proradio i servis. Uspio je da meterijalizuje brejk i da povede u setovima 1:0. Lajović je bio vrlo dobar.

II SET

Vrlo dobro je Lajović ušao u drugi set. Prilično lako je dobio prvi gem, a onda je na dva ubačena Berdihova prva servisa uspio da veže poene. Ipak, kao da se uplašio mogućeg brejka, pa je Čeh do kraja gema osvojio sve poene.

Berdih opet na polovini seta lomi srpskog igrača. Uspio je da oduzme servis Lajoviću i da se približi vođstvu 2:0.

Čeh uspijeva da zadrži prednost i prilično rutinski privodi set kraju. Ali, Lajoviću se ništa ne može zanemariti.

Tomaš Berdih vodi 2:0 u setovima. Nije bilo mnogo razlike između prvog i drugog seta.

III SET

Berdih pravi brejk odmah na početku trećeg seta... Šteta što je Lajović dopustio rani brejk rivalu. Imao je srpski teniser nekoliko napada, uspijevao je povede sa 30:0 na servis Čeha, ali nijednom nije stigao do prilike da oduzme servis rivalu.

Gotovo je, Češka je izjednačila!
(MONDO:Foto: Beta/AP/Marko Drobnjaković)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC