• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lajović: Mnogi nisu znali kako izgledam

Dušan Lajović kaže da u meču protiv Berdiha nije bio dovoljno fokusiran, ali da je to razlika između njega i tenisera iz samog svjetskog vrha.

 Lajović: Mnogi nisu znali kako izgledam Izvor: MONDO

Dušan Lajović hrabro je odigrao svoj prvi meč u finalnom susretu Srbija - Češka pred beogradskom publikom. Bez obzira što je u tri seta poražen od Tomaša Berdiha nije se obrukao protiv tenisera koji je čak 110 pozicija bolje plasiran od njega.

"Mnogi u publici nisu znali do danas ni kako izgledam, ali hvala im što su ostali da gledaju moj meč", iskren je bio 23-godišnji Lajović.

Mladi teniser je objasnio da ga je za meč taktički i psihološki pripremao Janko Tipsarević, koji mu je i tokom meča davao savjete.

Dušan Lajović i Tomaš Berdih su se, komentarišući meč Novaka Đokovića i Radeka Štepenika, složili u jednom: da drugi teniser svijeta igra sa nevjerovatnom lakoćom.

"Gledao sam Novakov meč. Kada on igra, to izgleda kao video igrica", rekao je Lajović.

"Novak igra kao na Plejstejšnu. Jedini način da ga pobijedite je da ga isključite iz struje", našalio se Berdih.

"Ovo je bio veoma težak meč za mene i veliko iskustvo. Imao sam slabiji servis nego inače. Možda sam osjećao malo pritisak, nijedan poen nisam odigrao kao što mogu. Ono što sam naučio iz ovog meča je da ti igrači poput Tomaša ne daju mnogo šansi nakon što ne iskoristiš jednu. Nisam bio fokusiran tokom čitavog meča, kao što je on to činio. To je generalno razlika između mene i top tenisera.

Najbitnije je da napredujem što se tiče koncentracije i da prepoznam koji su ključni momenti u setu i gemu", dodao je Dušan.

Sedmi teniser na ATP listi Tomaš Berdih kaže da mu je bilo nezgodno da igra protiv Lajovića jer ga je prvi put vidio na terenu.

"On nije imao šta da izgubi i mentalno mi je bilo teško u sva tri seta. Nije mi poklanjao poene, za svaki sam morao da se potrudim", rekao je visoki Čeh.

"Mi smo Ducija iskoristili i ovo je zaostavština za budućnost. Sigurno da će mu ovo iskustvo koristiti za dalju karijeru i da će imati više samopouzdanja kada se bude pojavljivao na narednim turnirima", izjavio je selektor Srbije Bogdan Obradović.

(Aleksandra Petrovski:Foto: BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC