• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DEJVIS KUP: Kome dubl, tom i trofej?

Drugog dana finala Dejvis kupa 2013 Srbija - Češka u Kombank areni od 16 časova biće igran dubl.

 DEJVIS KUP: Kome dubl, tom i trofej? Izvor: MONDO

Srbi su "salataru" osvojili 2010. u Areni i ovo im je drugo finale.

Česi su aktuelni Dejvis kup šampioni i ovo im je treće finale u posljednjih pet godina.

Ko će biti najbolji tim 2013. saznaćemo u nedjelju, ali većina poznavalaca tenisa je saglasna u ocjeni da bi subotnji dubl, poslije 1:1 prvog dana, mogao da razriješi tu dilemu.

Srbi se pozivaju na april ove godine, kada su Nenad Zimonjić i Ilija Bozoljac usred Ajdaha skinuli skalp neprikosnovenim blizancima Bobu i Majku Brajanu.

Česi se pozivaju na 14 pobjeda koje su u paru zabilježili Radek Štepanek i Tomaš Berdih.

Selektor Srbije Bogdan Obradović po završetku mečeva singla prvog dana nije mogao da kaže da li će u dublu sa Nenadom Zimonjićem igrati Novak Đoković ili Ilija Bozoljac.

"Da li će dubl odlučiti protivnika je filozofija stara koliko i rasprava da li je starija kokoška ili jaje. Ovo je Dejvis kup gdje kako znaš i umiješ moraš da sakupiš tri boda. Igra se za svaki poen u svakom gemu", rekao je Obradović, čiji tim je poražen u dublu 2010. od Francuske.

Iako je za igru parova nominovao Bozoljca, sudeći prema selektorovom izlaganju, sva je prilika da će na teren Arene u subotu u 16 časova zajedno sa Zimonjićem izaći.

"Braća Brajan su sjajan dubl, pa se toga nismo uplašili, a mnogi su se pitali zašto je igrala takva naša kombinacija. Mi se nikoga ne bojimo", rekao je Bogdan Obradović i dodao:

"Đoković je takođe u opciji, nije potrošio previše energije u meču sa Štepanekom. Novak je izuzetan sportista i svi znamo koliko želi pobjedu za Srbiju. Naša zajednička vizija je da ovoj lijepoj zemlji u budućnosti donesemo što više titula. Ta vizija živi sa nama svakodnevno i vodi nas ka tom cilju, a kada imate Đokovića, igrača koji želi da da posljednji atom snage za reprezentaciju, onda stvarno nemate previše razloga da brinete".

Privremeni selektor Češke Vladimir Šafaržik nagovijestio je da će u dublu nastupiti Berdih i Štepanek i istakao da se oni veoma dobro poznaju i čine kompaktan par.

"Ukoliko želimo da pobijedimo moramo da izvedemo dva najbolja igrača. A vi znate šta to znači. Ja ne mogu da govorim njihova imena".

Tomaš Berdih je rekao da se nakon singl mečeva i Štepanek i on dobro osjećaju, te da su spremni za dubl u kome je Radek taj koji kreira igru. Kada je u pitanju srpski tim, sedmi teniser svijeta tvrdi da će se spremati za obje opcije - Đoković/Zimonjić ili Bozoljac/Zimonjić.

"Mislim da su otvorene obje opcije za srpski dubli. Bilo da igra Novak ili da će biti tim koji je dobio Brajane moramo da budemo spremni za obje varijante", izjavio je Berdih.

Beograd, 18. septembar 2010.
Đoković/Zimonjić - Berdih/Štepanek 6:3, 1:6, 4:6, 1:6

Prag, 7. april 2012.
Berdih/Štepanek - Bozoljac/Zimonjić 6:4, 6:2, 7:6(4)

Zimonjić u istoriji
Nenad Zimonjić će 16. novembra 2013. godine postati najstariji učesnik finala u 112 godina dugoj istoriji Dejvis kupa. Nenad će u subotu, kada bude nastupio u dublu, imati tačno 37 godina, pet mjeseci i 12 dana.

(A. Petrovski - MONDO, foto: TSS)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC