• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šta je Novak rekao selektoru pred dubl

Kapiten nacionalnog tima Srbije Bogdan Obradović objasnio je zašto je odluka pala da Ilija Bozoljac igra dubl sa Nenadom Zimonjićem.

 Šta je Novak rekao selektoru pred dubl Izvor: MONDO

Srpski Dejvis kup tim u sastavu Nenad Zimonjić - Ilija Bozoljac poražen je u tri seta od češkog dubla Radek Štepanek - Tomaš Berdih, a jedno od pitanja koje se nameće da li bi ishod bio drugačiji da je igrao Novak Đoković.

"Novak je imao dosta mečeva tokom proteklih mjeseci. Raspravljali smo dosta prethodnog dana, svako je iznio svoje mišljenje. Novak je otvoreno rekao da je spreman da igra i dubl, ali pitanje je koliko će se to odraziti na singl. Nenadu bi mnogo značilo da je Novak igrao uz njega, bio bi veći pritisak na češki tim, ali smo poslušali Noleta i u tim uvrstili Iliju", objasnio je selektor Bogdan Obradović i dodao da su gosti igrali na veoma visokom nivou.

Najbolji češki teniser Tomaš Berdih prokomentarisao je da Novak ima dovoljno vjere u svoje saigrače, kada nije u subotu izašao na teren.

"Srpski tim je imao izbor i dovoljno vremena da razmisle. Bolje po nas što nije igrao Đoković, dobili smo u tri seta. Vjerovatno Novak ima dovoljno povjerenja u svoje saigrače, jer u suprotnom igrao i dubl, odnosno sav pritisak preuzeo na sebe", rekao je Berdih, koji se u nedjelju od 14 časova sastaje sa drutim igračem svijeta.

I sam Radek Štepanek konstatovao je da je ovo jedna od najboljih partija češkog dubla, a da su bili bolji priznao je i Ilija Bozoljac.

"Mnogo bolje su se nosili sa pritiskom i osvajali svaki važan poen", rekao je Ilija ističući da nije bio stegnut.

"Ovo je stvarnost. U prva dva seta bili smo bez prilika. Imali smo malu šansu u trećem setu, ali to je bila jedina koju smo imali da se vratimo u meč. Kontrolisali su susret od početka do kraja. Radi se o dvojici zaista sjajnih igrača, ne samo u singlu, nego u i dublu. To su teniseri koji su odigrali mnogo mečeva zajedno, naspram Ilije i mene koji smo od 2004. odigrali možda osam mečeva zajedno. Kada tako pogledate da to i nije toliko loše. Svaki retern su vratili i veoma malo neiznuđenih grešaka su napravili. Držali su nas pod konstantnim pritiskom od samog početka meča. Igrali smo onako koliko su nam oni dali. Suđenje je bilo na visokom nivou. Bilo je možda nekoliko grešaka linijskih sudija na našu štetu, ali to nije bilo presudno",
nadovezao se Nenad Zimonjić.

(Aleksandra Petrovski, MONDO, foto:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC