• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DEJVIS KUP: Čeka nas dug dan

Srbiji su potrebne OBE pobjede protiv Češke, da bi opet osvojila "salataru". Novak Đoković treba da pobijedi Berdiha, a Lajović Štepaneka.

  DEJVIS KUP: Čeka nas dug dan Izvor: MONDO

Nakon poraza u dublu Dejvis kup timu Srbije potrebne su obje pobjede u singlu da bi trofej narednih godinu dana bio u Beogradu.

Najprije od 14 časova u nedelju na teren izlaze Novak Đoković i Tomaš Berdih, drugi i sedmi teniser sveta. Njih dvojica sastajali su se 16 puta do sada, a Srbin je pobijedio u 14 susreta.

"U dobroj smo poziciji, nemam šta da izgubim. Naprotiv, ovo je veliki izazov za mene, pokušaću da se izborim za taj poen i da igram najbolji tenis i da u ekstremno teškim uslovima pomognem timu i da možda u tom duelu završimo posao", izjavio je Berdih, koji je ove sezone doživio tri poraza od Đokovića i pobijedio ga na šljaci u Rimu.

Novak Đoković igraće u nedjelju 83. zvanični meč ove sezone (skor 73:9) i pokušaće da ostvari 24. pobjedu u nizu. Od top 10 tenisera jedino je David Ferer odigrao više od njega - 84.

Tomašu Berdihu to će biti 80. meč u 2013. godini, a do sada je zabilježio 55 pobjeda.

"Ovo je težak trenutak za nas. Sad ponovo imamo pritisak, ali mi idemo na pobjedu. Biće presudno i iskustvo i energija. Dug dan nas čeka, jer Novak tek treba da pobijedi Berdiha. Moraće da odigraju dosta poena, gemova i setova. Uslovi su takvi da je teško da se igrači adaptiraju, jer loptice sve sporije odskaču kako meč odmiče", analizirao je selektor Srbije Bogdan Obradović.

"Peti meč je za mene potpuno otvoren. Štepanek je potrošio dosta energije na terenu protekla dva dana".

Nije prvi put posljednjih godina da u odlučujući dan Dejvis kup tim Srbije ulazi sa zaostatkom 1:2. Međutim, do sada su "kestenje iz vatre" vadili Viktor Troicki ili Janko Tipsarević. Sada će u toj poziciji biti manje iskusni Lajović (117. na ATP listi).

Za peti meč protiv 35-godišnjeg Radeka Štepaneka zvanično je prijavljen Dušan Lajović, koji je u Dejvis kupu debitovao februara 2012. pobjedom nad Filipom Prpićem iz Švedske.

"Ko je rekao da ćemo uopšte da igramo peti meč? Naravno, ukoliko se to dogodi, ja ću se koncentrisati na svoju stranu terena, biću spreman da dam sve od sebe, da se borim za poene, bez obzira protiv koga igram", izjavio je Štepanek, koji iza sebe ima 45 mečeva u ovom takmičenju.

Mnogo puta do sada smo čuli da je Dejvis kup specifično i nepredvidivo takmičenje. Sada je pravo vrijeme da to i vidimo u praksi.

(MONDO, Foto: TSS)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC