• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Robredo optužio Novaka da simulira

Tomi Robredo optužio je Novaka Djokovića da je preuveličao ozbiljnost povrede tokom njihovog meča, kako bi dobio dodatno vreme za odmor.

 Robredo optužio Novaka da simulira Izvor: MONDO

Djoković je u drugom setu njihovog duela imao evidentnih problema sa bolovima u ledjima, a takodje i sa kretanjem nakon što je izvrnuo članak. Zbog toga je pozvao lekara u pomoć, a ovaj ga je nekoliko minuta masirao.

"I ja sam trpeo bolove. Trčao sam 'kao lud' i stopala su mi gorela, ali nisam hteo da se žalim. Ako teniser nije dovoljno spreman, ne bi trebalo ni da igra. Posle svake njegove pauze trčao je neverovatno brzo i udarao jako. Ali, on je to već radio nekoliko puta", rekao je Robredo, koji je po završetku maratona u pet setova meča pao na zemlju od umora.

Robredo je rekao i da Djoković zloupotrebljava mogućnost igrača da nekoliko puta u toku meča zatraže lekarsku pomoć i smatra da je to novi problem u tenisu.

Robredova optužba nije prva koja ide na teret Novaka Djokovića o zloupotrebi lekarske pomoći. Noleta su 2006. i 2007. godine mnogi teniseri kritikovali, medju kojima i Rodžer Federer, da u najvažnijim trenucima meča namerno traži medicinski tajm-aut.

"Mislim da bi trebalo da se pozabavimo ovakvim stvarima. I ja sam trpeo bolove i mislim da sam trčao više od njega, ali nisam želo da se žalim", ponovio je Robredo i naglasio da ne veruje u ozbiljnost povrede Novaka Djokovića.

"Pa, da li mu verujem? Ne. Mislim da je tražio pauzu jer je bio umoran, a umor je deo igre. To mu je mnogo pomoglo", rekao je.

Na Robreda se nadovezao i Djokovićev protivnik u četvrtfinalu Endi Rodik.

"Bolovi u ledjima i kuku? Grčevi... Ptičji grip... Antraks... SARS... Običan kašalj i prehlada", nabrojao je Rodik moguće razloge za pauzu, a zatim dodao:

"Ako si povredjen - povredjen si. Djoković ili lako i bez razloga zove lekara ili je najhrabriji čovek svih vremena. Na vama je da to odlučite".

(Beta, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC