• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Antidoping agencija: Rusi, tako neće moći

Svjetska antidoping agencija (WADA) privremeno je suspendovala Rusku antidoping laboratoriju, tri mjeseca uoči Zimskih olimpijskih igara u Sočiju.

 Antidoping agencija: Rusi, tako neće moći Izvor: MONDO

Svjetska antidoping agencija (WADA) je navela u saopštenju da ukoliko olimpijski antidoping centar u Moskvi ne bude do 1. decembra dokazao da raspolaže kvalitetnim programom rada, slijedi mu suspenzija od šest mjeseci.

WADA nije zadužena za antidoping kontrolu na Olimpijskim igrama u Sočiju, ali je uputila "najjaču moguću sugestiju" Međunarodnom olimpijskom komitetu da osigura valjanost svih antidoping analiza, kako u moskovskoj, tako i u laboratoriji u Sočiju.

Svjetska antidoping agencija redovno provjerava regularnost akreditovanih laboratorija, tako što im povremeno šalje da "na slijepo" urade uzorke, kako bi se uvjerili u tačnost rezultata analize.

Laboratorije koje ne ispunjavaju tražene uslove, WADA u principu suspenduje, kao što je to učinila sa laboratorijom u Rio de Žaneiru, pa će se uzorci na Svjetskom prvenstvu u fudbalu 2014. slati na testiranje u laboratoriju u Lozani.

Predsjednik MOK Tomas Bah najavio je da će na ZOI u Sočiju biti obavljen najveći broj antidoping analiza do sada, ukupno 2.453 testova prije i za vrijeme Igara.

"MOK namjerava da potroši oko milion dolara na testiranje uoči ZOI , kao i više miliona na analize tokom samog takmičenja", rekao je Bah.

Zimske olimpijske igre u Sočiju održaće se od 7. do 23.februara naredne godine.

(Tanjug, Foto: Ilustracija)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC