• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đoković: Ja sam kao zid? Hvala na komplimentu

Tomaš Berdih je nakon 13. poraza od Novaka Đokovića opisao da je igrati protiv Srbina isto kao da naspram sebe imate zid.

 Đoković: Ja sam kao zid? Hvala na komplimentu Izvor: MONDO

Novak Đoković sezonu je završio pobjedom u tri seta nad Tomašom Berdihom u finalu Dejvis kupa, što je njegov 74. trijumf ove sezone, odnosno 24. u nizu.

Češki teniser je u petak rekao da je igrati protiv Đokovića isto kao da se takmičite sa "plejstejšnom", a nakon što je doživio 13. poraz (iz 15 mečeva) od Srbina nazvao ga je zidom.

"Kada igrate protiv Novaka, to je kao da preko puta sebe imate zid. Koliko god brzi bili on ima nevjerovatnu sposobnost da dobro čita igru i jednostavno ste nemoćni", opisao je Tomaš Berdih.

Predstavnici medija prenijeli su Novaku ovu izjavu na šta je on rekao da to prihvata kao kompliment.

Dok je Novak Đoković držao konferenciju za medije u toku je bio prvi set meča Dušan Lajović - Radek Štepanek, koji je odlučivao o osvajaču "salatare".

"Sve naše nade u osvajanje trofeja pale su na njegova leđa. Svaka Duciju čast što uopšte igra, jer nemojmo zaboraviti da je ovo tek njegov drugi meč u profesionalnoj karijeri koji igra na tri dobijena seta, a s druge strane ima toliko iskusnog tenisera. Šta god da uradio mi ćemo ga podržavati. Bitno je da pokaže svima nama da se bori", izjavio je Đoković.

O samom meču sa Berdihom rekao je da je bio dosta emotivan, jer je pritisak bio ogroman sa obje strane.

"To je nešto što se očekivalo i na šta smo obojica navikli u ovako bitnim mečevima. Bio je veoma emotivan meč, imao sam oscilacije u drugom setu, ali to je sve normalno. Veoma je zahtjevno odigrati na visokom nivou protiv tenisera koji je odigrao više od 10 mečeva ove važnosti u Dejvis kupu. Moram da budem zadovoljan kako sam odigrao u presudnim momentima", izjavio je drugi teniser svijeta.

Radek Štepanek je uporedio neigranje Novaka Đokovića u subotu u dublu sa ostavljanjem "ferarija" u garaži. Srbin nije želio da komentariše ovu izjavu, već je samo rekao da je Bogdan Obradović odlučio ko će nastupati u paru sa Nenadom Zimonjićem.

"To je bila odluka selektora, to je sve što mogu da kažem. I ponekad takve odluke nije lako donositi. Smatrali smo da je to bolje rješenje, s obzirom da su Nenad i Ika igrali posljednjih godina više puta zajedno. I da sam ja igrao oni bi opet bili favoriti s obzirom na njihov skor, ne znam da li bih nešto promijenio", rekao je Đoković.

(A. Petrovski - MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC