• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Obradović:Štepanek zaboravio bon ton u garaži

Selektor Bogdan Obradović je nakon poraza u finalu Dejvis kupa govorio o svojoj odluci da u dubl ne uvrsti Novaka Đokovića...

 Obradović:Štepanek zaboravio bon ton u garaži Izvor: MONDO

Selektor Dejvis kup tima Srbije Bogdan Obradović rekao je da mu je poraz jedan od najtežih do sada i uporedio ga je sa prošlogodišnjim Olimpijskim igrama u Londonu, kada je Novak Đoković izgubio u polufinalu od Endija Mareja, a zatim i u borbi za bronzanu medalju od Huana Martina del Potra.

"Veliki porazi su stubovi pobjede. Moramo da izađemo iz ovoga i pokažemo da smo veliki tim. Bilo mi je izuzetno teško. Nema goreg nego da izgubite u finalu, ovo su najveći ožiljci. Ali ja sam ponosan na ovaj tim i ono što vas ne ubije, to vas ojača", izjavio je Obradović.

Upitan da li smatra da je pogriješio što je odlučio da dubl igraju Nenad Zimonjić i Ilija Bozoljac, a "ferari ostavio u garaži" - kako je Radek Štepanek rekao za Novaka Đokovića, Obradović je pomalo uznemireno odgovorio:

"On je ostavio bon ton u garaži i to negdje duboko, tri sprata niže u garaži. U svakom slučaju ne vidim da smo bilo šta pogriješili, Bozoljac i Zimonjić su odigrali odlično. Ne vidim da li prije meča treba da se sumnja prije meča da li bi Bozoljac i Zimonjić, koji su dobili braću Brajan, poijbedili Štepaneka i Berdiha, to je sport".

Štepanek je naknadno objasnio da je želio da udijeli kompliment Đokoviću i da veoma poštuje cijeli srpski tim, ali da su svi očekivali Novaka u dublu.

Bogdan Obradović istakao je da su timu tokom finalnog meča veoma nedostajali Viktor Troicki i Janko Tipsarević, koji su "bili ključni, bar što se tiče petog meča".

"Ne žalimo se na bilo šta, proširili smo tim, zadržali dobru energiju. Sva je odgovornost na meni, za svakog igrča koji je izašao na teren. Ne bavimo se slučajnim pogađanjima, nego sa realnom formom i njihovim motivima. Svi momci su maksimalno iskreni i hvala im na tome. Prava je rijetkost da pored ovakvih igrača ja sve ove godine budem selektor", rekao je Obradović i posebno se osvrnuo na slučaj suspendovanog Troickog:

"Molim WADA i ITF da svojim pravilima ne uništavaju tenis. Vjerujem da je Viktor potpuno nevin. Kažnjen je jer dolazi iz Srbije, ali ne znam za neki primjer tenisera iz SAD da su uradili ovo što su uradili Viktoru. Ispalo je da smo pola Dejvis kupa igrali jednom nogom. Mi nismo pravili nikakav pritisak, a pogledajte kako se nesportski ponio Radek Štepanek u Pragu. U Srbiji žive mnogo teniski edukovaniji ljudi. Uprkos tome što je Štepanek uradio na prethodnom međusobnom meču, ovdje to niko nije ni spomenuo".

Čitajući između redova ambicije Srbije naredne godine u Dejvis kupu biće opstanak u Svjetskoj grupi.

Situacija je sljedeća: Novak Đoković želi da se maksimalno posveti grend slemovima, Janko Tipsarević će krajem januara postati otac, a Viktoru Troickom suspenzija ističe 15. jula.

"Jesmo u teškoj situaciji, ali dolaze mladi teniseri i sve što treba da se uradi mi smo već uradili. Biće teško već u prvom kolu, kada dočekujemo Švajcarsku i najvažnije nam je da dobijemo taj meč. Ako se to i ne dogodi, onda imamo i onaj baraž meč za opstanak u Svjetskoj grupi".

DUŠAN LAJOVIĆ:
Dušan Lajović je u finalu Dejvis kupa prvi put u karijeri igrao mečeve u tri dobijena seta i kaže da ovaj sa Štepanekom bio potpuno drugačiji nego prvog dana kada je igrao sa Berdihom.

"Borio sam se do posljednjeg dana, što očito nije bilo dovoljno. Veoma sam razočaran, jer nisam igrao samo za sebe, već za čitavu naciju. Sada mi je potrebno da ohladim glavu i da vidim šta donosi novi dan".

"Ogromna je motivacija igrati poslije Novaka, a presija je nastala usljed važnosti meča. Odlučila je Štepanekova nepredvidiva igra, nisam imao besplatne poene na svoj servis, morao sam za svaki poen da se borim. Nisam imao rješenje za njegovu igru, za razliku od Berdiha koji je bio mnogo konstantniji".

"U početku meča nisam osjetio pritisak, ali s druge strane uvidio sam koliko još treba da radim".

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC