• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pilić: Nismo imali šanse protiv Čeha

Teniski stručnjak konstatovao da je poraz srpskog tima u finalu bio neizbježan. "Ne bi pomogli ni Đoković u dublu, ni Bozoljac u singlu".

 Pilić: Nismo imali šanse protiv Čeha Izvor: MONDO

Sudeći prema riječima Nikole Pilića, nemamo za čime da žalimo poslije izgubljene završne borbe za "salataru".

Trostruki osvajač Dejvis kupa, na klupi tri reprezentacije, smatra da od kombinovanog srpskog tima nije ni bilo očekivano da parira češkom.

Upitan za izbor dubl para i Dušana Lajovića prije Ilije Bozoljca u singlu, stao je u odbranu selektora Bogdana Obradovića.

Na pitanje da li bi Bozoljac pružio veći otpor Radeku Štepaneku u odlučujućem meču, odgovorio je odrično.

"Sve bi bilo isto! Da li bi Bozoljac dobio tri gema više ili možda set, jer ima bolji servis, to nije važno. Nismo imali šanse. Rekao sam još poslije žreba da su nam šanse male u oslabljenom sastavu", rekao je Pilić za "Sport".

On smatra da je mladi teniser dao sve od sebe u "taj brejku" protiv renomiranog protivnika, ali da je poraz bio neizbježan.

"Nema dileme da se Lajović trudio, ali je Štepanek odličan, svjetski igrač. Bio je osmi na ATP listi i pokazao je sa kakvim kvalitetom raspolaže. Radek je rutinski dobio meč".

Da li bismo sa Novakom Đokovićem u dublu imali veću šansu? Teško, smatra Pilić.

"U dublu nismo mogli nikako da dobijemo. Oni imaju fenomenalnu kombinaciju, pa pogledajte samo njihov skor u reprezentaciji, gdje imaju samo jedan poraz (15-1). Tu nema šta da se mnogo priča, svi su vidjeli koliko su moćan dubl Štepanek i Berdih. Ne bi imali šanse ni da je Đoković igrao. Pa, on je nastupio u Pragu u parovima i izgubili smo u četiri seta".

"Mislim da je Novak igrao u dublu, da ne bi tako lako pobijedio Berdiha treći dan. Tomaš je odigrao fenomenalna dva seta, ali ipak je Nole pokazao ko je gazda".

Jesmo li, onda, mogli da više očekujemo od para Zimonjić - Bozoljac?

"Zimonjić igra mnogo bolje na strani nego kod kuće. Ruka mu se od velike želje stegne u Beogradu, jer želi da se pokaže u najboljem svjetlu".



A, da je Janko Tipsarević nastupio?

"Novak je donio dva boda i sa jednim pravim Jankom, Srbija bi bila šampion. Ali, ne sa ovim Tipsarevićem, sa kraja ove godine, već sa onim iz 2010. Tada je u ključnom meču baš on savladao Štepaneka i donio nam plasman u finale Dejvis kupa".

Da li je i publika razočarala, napuštanjem Kombank arene tokom duela Lajovića i Štepaneka?

"Kada se vidi da neko ne može da pobijedi, a očigledno je bilo još poslije dva seta da Lajović ne može da igra protiv Štepaneka, logično je da gledaoci napuste Arenu. Ipak, sjediti četiri, pet sati mirno i gledati teniske mečeve nije lako", podvukao je Pilić.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC