• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radnički: Vrijeme je za Ligu šampiona!

Kragujevčani putuju u Istanbul na duel sa Galatasarajem, respektuju protivnika, ali priželjkuju pobjedu na debiju u najjačem takmičenju.

 Radnički: Vrijeme je za Ligu šampiona! Izvor: MONDO

Radnički je i to dočekao - debi u Ligi šampiona!

U srijedu, od 19.30, u Istanbulu, protiv Galatasaraja...

Mladi tim iz Kragujevca, poslije osvajanja LEN trofeja u debitantskom nastupu prošle sezone, prošao je kvalifikacije za najjače evropsko vaterpolo takmičenje i riješen je da i tu ostavi dobar utisak.

Slavko Gak vjeruje da njegov tim može da zabilježi pobjedu na debiju.

"Praktično cijelu prvu postavu Galatasaraja čine stranci i moramo da budemo oprezni. Imaju 'kraću klupu' od nas, jer tu sjede domaći igrači, ali je evidentno da su oni dosta napredovali uz strance, pa ih ne bi trebalo potcijeniti. Kvalitetniji smo sastav i sigurno je da se mi pitamo. Poraz od Vuljagmenija nam je bio za nauk da svako gostovanje zahtijeva maksimalan fokus i ozbiljan pristup. Ići ćemo na pobjedu, pružićemo maksimum, jer samo tako možemo da se nadamo bodovima", rekao je Gak.

Pored turskog predstavnika, Šumadinci će u Grupi B igrati i protiv italijanske Breše, njemačkog Špandaua, rumunske Oradee i beogradskog Partizana.

"Upali smo u lakšu grupu, ali svi timovi će tražiti mjesto na završnom turniru. Mislim da je za mladi klub Radničkog, koji postoji tek dvije godine, u ovom trenutku prevashodni cilj plasman na "fajnal-siks". Moramo da idemo korak po korak, a svakako da ćemo pokušati da osvojimo što bolju poziciju ako nam se ukaže prilika. Najteži rival biće nam Breša, koja je savladala ekipu Pro Reka u domaćem šampionatu, a ništa lakši posao ne očekujem ni protiv Partizana i Oradee", dodao je Gak.

On i trener Dejan Jovović najbolje poznaju sutrašnjeg protivnika, jer su pred početak prošle sezone u Kragujevac stigli upravo iz Galatasaraja.

"Vaterpolo klub Galatasaraj je dio velikog sportskog društva i spada u red najbolje organizovanih klubova u Evropi. Od momenta kada su prvi put zaigrali direktno u Ligi šampiona, što je bilo poslije mog boravka u timu, dobili su finansijsku podršku sportskog društva da naprave jaku ekipu. Angažovali su nekoliko kvalitetnih stranaca i uspjeli da dođu do četvrtfinala", rekao je Jovović.

On je naglasio da je Galatasaraj sačuvao okosnicu prošlogodišnjeg tima - srpske internacionalce Slobodana Nikića, Mihajla Koroliju i Srđana Aksentijevića, cronogorskog reprezentativca Vjekoslava Paskovića i Amerikanca Džesija Smita, a pridružio im se golman Crne Gore, Miloš Šćepanović.

"U prošloj sezoni pokazali su da imaju kvalitet. U grupnoj fazi odigrali su neriješeno sa Partizanom u Beogradu, a potom slavili u Istanbulu. Daće sve od sebe da ostvare što bolji rezultat, pogotovo što igraju na svom terenu, gdje je specifična atmosfera, jer su dimenzije bazena 30 sa 25 metara", istakao je Jovović.

Drugi srpski predstavnik, ekipa Partizana, u srijedu od 20.30 sati gostuje Breši, dok se od 19 sati u Berlinu sastaju Špandau i Oradea.

(MONDO/Tanjug, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC