• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Andrea Lekić pred SP: Cilj je medalja!

Kapiten rukometašica Srbije vjeruje da ekipa može do odličja na predstojećem Svjetskom prvenstvu, koje će se održati u Srbiji.

 Andrea Lekić pred SP: Cilj je medalja! Izvor: MONDO

Kapiten ženske rukometne reprezentacije Srbije Andrea Lekić rekla je da očekuje veliku borbu na predstojećem Svjetskom prvenstvu u Srbiji, ali da je cilj njene ekipe da osvoji medalju.

"Biće jako teško. Ne treba isticati da je medalja naša najveća želja. Na Svjetskom prvenstvu je sistem eliminacije i nemamo pravo na grešku. To donosi i veći pritisak. Prvi put smo na Svjetskom prvenstvu (kao samostalna država). Cilj svih nas je medalja, ali biće teže nego na EP", rekla je Lekić.

Svjetsko prvenstvo za rukometašice održaće se od 6. do 22. decembra u Srbiji. Utakmice će se igrati u Beogradu, Nišu, Zrenjaninu i Novom Sadu. Reprezentacija Srbije igraće u Grupi B u Nišu sa selekcijama Danske, Brazila, Kine, Japana i Alžira.

"Brazil nam je najveći konkurent. To je ekipa koja je dugo godina zajedno i koja se sprema za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru 2016. godine. Imaju fenomenalne igračice, što su pokazali u posljednje vrijeme. Danska, takođe, ima izuzetnu reprezentaciju",
rekla je ona.

Selekcija Srbije će se u drugoj fazi takmičenja, u osmini finala, ukrstiti sa jednom od ekipa iz Grupe A u kojij su Francuska, Crna Gora, Holandija, Južna Koreja, Kongo i Dominikanska republika.

"Ne znaš koga da poželiš. Tu su Francuska, Crna Gora i Holandija, uz Južnu Koreju, sa kojom nismo igrali, a koja ima specifičan stil igre na koji bismo morali da se adaptiramo. U grupi ćemo igrati sa Japanom i Kinom, to je ta škola. One su veliki izazov za sve protivnike", rekla je Lekić.

Kao najvećeg favorita za osvajanje zlatne medalje, srpska reprezentativka istakla je Crnu Goru.

"Crna Gora, kao evropski šampion, ima pravo da nosi breme favorita. Takođe, tu je i Norveška, kao aktuelni svjetski šampion. Brazil je među najjačima, a Južna Koreja je odigrala sjajan olimpijski turnir prošle godine. Nadam se da možemo da im se približimo uz dobru igru".

Lekić je dodala da je zadovoljna što će reprezentacija Srbije utakmice prve faze igrati u Nišu.

"Žao mi je što do kraja prvenstva ne možemo da igramo u Nišu. Medalja bi bila bliža. Niška publika poznaje rukomet, voli ga, zna da izvrši pritisak na protivnika kada treba. Nišlije su drugačije, daju novu draž i ton igri, nadam se da će nam dati krila pred nastavak prvenstva u Beogradu",
rekla je ona.

Lekić je istakla da je kruna karijere za ovu generaciju srpskih rukometašica plasman na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru 2016. godine.

"To je san svakog sportiste. Ovo je velika šansa da zemlji donesemo prvu - istorijsku medalju na Svjetskim prvenstvima",
rekla je Lekić.

(Beta, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC