• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nole kao Rambo

Najbolji teniser Srbije najavio žestoke pripreme za narednu sezonu. Cilj je osvajanje sva četiri gren slema i povratak na prvo mjesto ATP liste.

 Nole kao Rambo Izvor: MONDO

Novak Đoković je sezonu završio u velikom stilu, ali mu pobjeda protiv Rafaela Nadala u finalu završnog masters turnira u Londonu nije pomogla da skine Španca sa prvog mjesta najboljih svjetskih tenisera.

U cilju povratka na tron, srpski teniser najavio je "paklene pripreme" za predstojeću sezonu.

"Poslije US Opena sjeo sam sa svojim timom da bismo analizirali šta je ono što treba da promijenim u igri. Taj zajednički rad je dao plodove i uslijedila su dva trijumfalna mjeseca... Sada ću trenirati kao Rambo da bih se vratio na prvo mjesto", rekao je Đoković za argentinski "Diario Ole" i dodao:

"Neće biti lako. Nadal je imao osam - devet fenomenalnih mjeseci poslije oporavka od povrede i potpuno zasluženo zauzima prvo mjesto".

Novakov cilj biće da zamijeni Španca na toj poziciji, ali i osvajanje najjačih turnira.

"Ideja je da osvojim sva četiri gren slema. Važan je plasman, ali ukoliko budem dobar na velikim turnirima, logično je da ću napraviti skok. Izuzetno bih se radovao da osvojim Rolan Garos, jedini gren slem trofej koji mi nedostaje, a poseban izazov biće mi Nadal", istakao je Đoković.

Trenutno drugoplasirani na ATP listi, u Argentini boravi zbog revijalnog meča sa Rafaelom Nadalom (u nedjelju), povodom završetka karijere Davida Nalbandijana.

Znajući da je srpski teniser ljubitelj fudbala, argentinski novinari iskoristili su priliku da ga pitaju za mišljenje ko je bolji - Lionel Mesi ili Kristijano Ronaldo?

"Pošto sam u Argentini, svi znaju moj odgovor. Ipak, pokušaću da odgovorim diplomatski - njih dvojica su najbolji na svijetu", pokušao je Đoković da ostane neutralan.

Naglasio je da izuzetno poštuje sve ono što je Mesi postigao u karijeri.

"On je jedan od najboljih sportista u istoriji. Kada ga gledam kako igra bez greške, pomislim da imamo nešto zajedničko - stalno smo u potrazi za savršenom igrom, stalno želimo da damo ono najbolje što imamo. Nisam ga nikada upoznao, ali mu se svakako divim", rekao je Đoković.

(MONDO/Tanjug, foto: Guliver/Getty images/Srdjan Stevanovic)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC